I går bød vi årets nye konfirmander og deres forældre velkommen ved gudstjenesten i Kauslunde kirke.

En god stund – med nysgerrige unge mennesker. Det er altid lidt spændende at møde dem første gang, og se hvor mange jeg kan genkende 🙂 For efter næsten 24 år på samme sted, så er der kommet en del familiehistorier i rygsækken. Jeg synes, det er dejligt, og jeg synes, det er hyggeligt, når jeg kan huske lidt fra deres  liv.

I år har Kristelig Dagblad lavet et magasin til forældre med konfirmander. Det er en interessant vinkel – og en hjælp til forældre, så de kan få talt lidt sammen om, hvad konfirmation er, men måske også om de lidt større spørgsmål – som livets mening, hvorfor er jeg her? Liv og død, hvad er tro, og hvad er rigtigt og forkert. Der er meget at tale om og som er noget helt andet end – har du fået læst lektier eller ryddet op på værelset 🙂

Første gang konfirmanderne møder til præst efter efterårsferien, har jeg bedt dem tage en ting med hjemmefra, som de forbinder med kirke og tro. Det kan være et billede, en dåbsske eller et smykke eller noget helt andet. Men jeg glæder mig allerede til at høre deres historie.

På en blæsende mandag – i sommerhus 🙂

Jette