Forleden fortalte jeg om præstegårdens mirabeller, der var blevet brugt til en lækker og syrlig puré. Og siden blev til fyld i en lagkage 🙂 Opskriften på den kommer i dag.

Kagen blev serveret efter et møde i menighedsrådet, hvor dagsordenen havde været budget 2020. Det er naturligvis en vigtig øvelse, at få lagt et godt budget, men det er også en lidt luftig størrelse – og mest af alt, så er det lidt ude af menighedsrådets hænder. For i sidste ende, handler det også om, hvordan provstiets økonomi ser ud. Men vi fik lavet et budget – fyldt med gode ønsker. I næste uge skal det så fremlægges og forhandles med provstiudvalget – det bliver ret interessant, hvordan det kommer til at gå.

Lagkagen her er egentlig helt traditionel – to bunde og noget lækkert fyld indeni og oven på. Men sommetider er det enkle også ret godt. Og bagt med mine glade silkehøns’ æg og fyldt med mirabeller og æbler fra haven – så bliver det ikke meget mere lokalt 🙂

Lagkage med mirabeller (6-7 personer)

Lagkagebunde

3 æg

1 tsk. vaniljesukker

130 gr. sukker

25 gr. finthakkede mandler

150 gr. mel

80 gr. smeltet afkølet smør

1 tsk. bagepulver

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig æggesnaps, tilsæt det smeltede smør og pisk lidt videre. Sigt mel og bagepulver og bland det i dejen sammen med de hakkede mandler. Sørg for at komme godt rundt i hele dejen. Fordel dejen i en springform med bagepapir i bunden (ca. 18 cm i diameter) Bag bunden ca. 30 minutter ved 175 grader. Køler af i formen, inden den tages ud og deles i to. Det gøres lettest med en savtakket kniv.

Mirabellemousse

175 gr. mirabelle puré

3/4 dl. yoghurt

1 blad husblas

2½ dl. piskefløde

Sæt husblas i blød i koldt vand et kvarters tid. Pisk fløden til flødeskum. Vrid den udblødte husblas for vand og smelt den i mikroovnen. Afkøl husblas forsigtigt ved at tilsætte lidt mirabelle puré af flere omgange, inden husblas og hele puréen blandes sammen. Tilsæt yoghurt og rør godt rundt inden flødeskummet vendes i. Smag på moussen – måske der skal en anelse sukker i 🙂

Sæt den ene lagkagebund på serveringsfadet og sæt gerne bageplast omkring – eller brug ringen fra springformen. Fordel 2/3 af moussen på bunden og jævn den ud, læg den sidste lagkagebund på og tryk den godt til. Kom det sidste mousse på toppen, glat det ud og sæt så kagen på køl et par timer.

Når kagen skal serveres, fjernes ringen forsigtigt fra kagen, og du kan servere den som den står fint og skarpt. Der kan også pyntes med lidt af puréen på toppen – eller friske bær, eller hvad fantasien nu rækker til.

Det er en ret enkel lagkage, men den smager frisk og lækker. Og er da lige i sæson 🙂

Må du få en dejlig sensommerweekend.

Jette