græskarboller

Med græskarpure i køleskabet var det ingen sag at bage græskarboller. Og de er både gode og farvestrålende. Gyldne både udenpå og indeni og fyldt med smagen af varme krydderier. Lige til at spise, eller til at dele og smøre med smør 🙂

Inspirationen til disse fine boller er fra Louises blog – hendes opskrift er her

Græskarboller (8 stk)

15 gr. gær

½ dl. surmælksprodukt

1 dl. mælk

30 gr. smeltet smør

150 gr. græskarpure

2 spsk. brun farin

2 tsk.  pumkin spice krydderi *

1 tsk. groft salt

75 gr. grahamsmel

ca. 250 gr. hvedemel

Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt af hvedemelet tilbage. Græskarpureen gør, at det er lidt svært helt at sige, hvor meget mel, der skal i. Så far med lempe 🙂

Dejen sættes til hævning et par timer, inden den slås ned og formes til 8 lidt flade boller. Klip hakker hele vejen rundt, det giver dem lidt et græskarudtryk, når de er bagt. Sæt eventuelt en nellike i toppen som stilk.

Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Inden de kommer i ovnen pensles de let med smeltet smør, og bages ca. 20 minutter, køler af på en rist.

*Pumkin spice krydderi: (minder om brunkagekrydderi)

2 spsk kanel

1 spsk. ingefær

1 tsk. muskatnød

½ tsk. nellike

½ tsk. allehånde

Alle krydderier blandes, og kan så gemmes til næste gang, du vil bage noget med krydret smag – måske cookies 🙂

Nu slutter græskarfesten vist også her – må du få en dejlig onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Bagt hokkaido – til pure

Næste indlæg

Et lille og fint gammelt skab

2 Kommentarer

  1. Karen

    Hvor er de boller fine. Jeg bruger også græskarpure til mange ting – til brød og til mos – elsker mos af lige del græskar og kartofler rørt med lidt mælk, en klat smør og en håndfuld parmesan.
    Kh, Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Det lyder da super lækkert som alternativ til almindelig kartoffelmos. Jeg må vist lige have fat i et enkelt græskar mere 🙂
    kh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal