Der er stadig lidt rødbeder tilbage 🙂 Og selv om det ikke er favorit grøntsagen, så kan man ikke tage fra den, at den giver farve til hverdagen. Også til en kage på en gråvejrsdag.
Det er ikke så længe siden at jeg bagte denne udgave – i dag er der kommet lidt nødder i 🙂 Det har den godt af.
Kage til en grå dag (5 pers)
100 gr. revet rødbede
60 gr. farin
50 gr. sukker
2 små æg
½ dl. olie
1 spsk. kakao
25 gr. mandelmel
50 gr. hvedemel
½ tsk. bagepulver
et nip salt
30 gr. hakket mørk chokolade
20 gr. valnødder, grofthakket
Pisk æg og de to slags sukker godt sammen. Pisk kakao og olie i. Vend derefter alle de øvrige ingredienser i, sørg for at det hele er godt blandet. Kommes i en springform (16 cm i diameter) og bag kagen ved 175 grader ca. 45 minutter. Mærk med en tandstik om kagen er gennembagt.
Køler af i formen.
Hvis det ønskes, kan der kommes chokolade på toppen. Jeg havde nogle hvide chokoladeknapper – dem dryssede jeg på den varme kage, så de smeltede, og til sidst kom der lidt hindbærstøv på.
Og det er virkelig en dejlig kage på en gråvejrsdag 🙂 Jeg kan godt ane rødbeden igennem, men den er i godt selskab, så det fungerer udmærket.
Og så er det weekend. Jeg ønsker mig lidt sol 🙂
Jette
Aase Rasmussen
Måske skulle man prøve denne kage i weekenden. Vi har masser af rødbeder og når ikke at få dem spist.
Jette Holm Rosendal
Hej Aase 🙂 Det er en mulighed – jeg rev mine rødbeder groft, men jeg tror at det vil være endnu bedre at rive dem fint. God bagelyst, og god søndag. Venlig hilsen Jette