Gråvejrs kage

Der er stadig lidt rødbeder tilbage 🙂 Og selv om det ikke er favorit grøntsagen, så kan man ikke tage fra den, at den giver farve til hverdagen. Også til en kage på en gråvejrsdag.

Det er ikke så længe siden at jeg bagte denne udgave – i dag er der kommet lidt nødder i 🙂 Det har den godt af.

Kage til en grå dag (5 pers)

100 gr. revet rødbede

60 gr. farin

50 gr. sukker

2 små æg

½ dl. olie

1 spsk. kakao

25 gr. mandelmel

50 gr. hvedemel

½ tsk. bagepulver

et nip salt

30 gr. hakket mørk chokolade

20 gr. valnødder, grofthakket

Pisk æg og de to slags sukker godt sammen. Pisk kakao og olie i. Vend derefter alle de øvrige ingredienser i, sørg for at det hele er godt blandet. Kommes i en springform (16 cm i diameter) og bag kagen ved 175 grader ca. 45 minutter. Mærk med en tandstik om kagen er gennembagt.

Køler af i formen.

Hvis det ønskes, kan der kommes chokolade på toppen. Jeg havde nogle hvide chokoladeknapper – dem dryssede jeg på den varme kage, så de smeltede, og til sidst kom der lidt hindbærstøv på.

Og det er virkelig en dejlig kage på en gråvejrsdag 🙂 Jeg kan godt ane rødbeden igennem, men den er i godt selskab, så det fungerer udmærket.

Og så er det weekend. Jeg ønsker mig lidt sol 🙂

Jette

Forrige indlæg

Min glutenfri morgenmad

Næste indlæg

Oste-boller

2 Kommentarer

  1. Aase Rasmussen

    Måske skulle man prøve denne kage i weekenden. Vi har masser af rødbeder og når ikke at få dem spist.

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Aase 🙂 Det er en mulighed – jeg rev mine rødbeder groft, men jeg tror at det vil være endnu bedre at rive dem fint. God bagelyst, og god søndag. Venlig hilsen Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal