Jeg havde virkelig en hyggelig eftermiddags stund i går 🙂 Salmemaraton blev nemlig genoptaget, og det var virkelig fint at møde mange af dem, som var med, da der første gang var salmemaraton.

Smuk pynt i kirkebænken

I denne omgang er det 100 salmer, der bliver sunget en efter en. På sin vis kan det synes lidt endeløst blot at begynde forfra og så langsomt få tygget og sunget sig igennem så mange salmer. Men det giver et godt indtryk af salmernes egenart, styrke og sangbarhed.

100 salmer er nyere salmer – uden helt at vide det, sĂĄ er det salmer skrevet efter 1980 – dog lige med undtagelse af en tekst af Tove Ditlevsen, skrevet tilbage i 1939.

At det er nyere salmer, skinner igennem i billeder og ord.

Som i en salme om Maria bebudelse:

“Maria himlens veninde

dit forĂĄr er brusende hvidt

en solsort synger mod solen

pĂĄ naboens gule stakit …” (nr. 803)

Omgivelserne er blevet skiftet ud med en nordisk have, hvor solsorten fløjter og stakittet et malet gult 🙂

Eller ord fra en sommersalme:

“Jeg rører barken pĂĄ et træ,

jeg hører bølgebruset,

jeg ser et barn med skrabet knæ

i løb hen over gruset:

Det synger i mit blod,

at livets Gud er god

og under mig en lykkedag pĂĄ jordsen!” (nr, 807)

Sproget er mere, som vi taler det i dag. Og det samme gælder melodierne, de er mere iørefaldende og lette at synge og nynne med på.

Ejby kirke og opmærksomme deltagere

Præst og organist fortæller og spiller for – med stor entusiasme og engagement. En fornøjelse at lytte til. Hver gang nĂĄr vi at synge 10 nye salmer – sĂĄ nu mangler der kun 90 🙂

Det var hyggeligt at tale med mange, som have været med før. Formen er den samme, sĂĄ der er en pause midtvejs, med lidt mad og drikke – og det er ogsĂĄ en vigtig del, her er rig mulighed for lige at tale sammen. Og i gĂĄr, da var det glæden over at være i gang igen, der fyldte i samtalerne.

Flittige høns

PĂĄ en fin torsdag.

Jette