Jeg er glad – for jeg har netop fået fingrene i Karolines Køkkens nyeste kogebog. Og den er god! Jeg synes du skal investere i den 🙂

“Skøn mad uden kød” – måske du allerede her tænker, at det er ikke noget for dig.

Men sagt med det samme, så er intentionen med denne nye kogebog ikke, at vi alle skal blive vegetarer. Men tanken er, at det vil være godt for os, for klimaet, for kloden og for vore efterkommere hvis vi alle begyndte at spise mindre kød.

Den tendens har faktisk allerede fået sit eget navn – nemlig at være flexitar. En, der spiser kød og masser af grønt.

Kogebogen er grundig i sin indledning og forklaring af hvilke udfordringer der er, når menuen er grøn. Vi er så vant til at tænke kød som første prioritet og alt andet som tilbehør. I det grønne køkken er det ofte anderledes. En menu består oftere af flere små retter, som tilsammen gør, at man bliver mæt og tilfreds.

Jeg sad og læste de fleste opskrifter igennem, og næsten alle ville jeg gerne smage. Det er hverdagsmad, overkommeligt i tidsforbrug og med gode tips til hver opskrift. Og ingredienserne er for langt de flestes vedkommende, nogen vi kender i forvejen, og let kan få fat i.

Jeg forsøgte mig i går med en af opskrifterne – en karrysuppe med belugalinser. Og den smagte godt – og anderledes. Selv for en som mig, var det en lidt fremmed smag. Men det gør ikke noget at få åbnet øjnene for nye smage og retter.

Der er ikke meget bagværk i bogen – naturligt nok. Men en enkelt dessertkage jeg må prøve snart – den bestod blandt andet af en avocado-chokolade-creme. Lyder det ikke spændende ? 🙂

God weekend.

Jette

ps – indlægget er ikke sponsoreret.