Selv om det er varmt, så kan der godt spises et lille stykke kage 🙂 Og her til morgen, hvor temperaturen var til at trække vejret i, så blev der bagt.
Jeg har igen været på biblioteket, og fandt en bagebog af Mette Blomsterberg, det er herfra opskriften er taget. Jeg har halveret i mængde. Det passede lige til formiddagskaffen sammen med graveren. Mandlerne på toppen af kagen er de lækre mallorcinske mandler, jeg havde med hjem fra ferien i juni.
Kage med squash (4-5-pers)
1 lille æg
1 tsk. vaniljesukker
70 gr. rørsukker
60 gr. olie
2 spsk. cremefraiche
½ dl. vand
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
et nip groft salt
175 gr. mel
100 gr. groftrevet squash
20 gr. mandler
Kom æg, vaniljesukker og sukker i en skål og pisk det grundigt. Kom olien i og pisk igen. Rør alle de øvrige ingredienser i – undtagen mandlerne. Sørg for at komme helt ned i bunden af skålen og vend rundt. Dejen kommes i en springform ca. 20 cm i diameter og drysses med mandlerne, der er grofthakket.
Bager ca. 35 minutter ved 180 grader. Køler af i formen.
Det blev en fin lille kage, ikke så sød og en anelse kompakt. Men lige god i sommervarmen.
På endnu en meget varm dag.
Jette
Unknown
Tak for endnu en-lyder det til-lækker opskrift…Jeg kan vældig godt lide, at mange af dine opskrifter ikke kræver en masse ingredienser, og at du ofte justerer lidt på fedtindholdet 😊
Jette Holm Rosendal
Hej, og tak for din venlige kommentar 🙂 Ja, jeg er tilhænger af opskrifter, hvor de fleste ingredienser er inden for rækkevidde. Angående smør og olie indholdet i opskrifterne – jeg bruger i hvert fald aldrig mere end nødvendigt 🙂 God aften.