Smukke blomster

Det er blevet hverdag – tirsdag, og pinsen ligger allerede som noget, der var. Og så dog ikke helt. For Helligåndens komme betyder jo netop nutid. Og derfor lyser og smiler naturen og alt omkring os til os på en ganske særlig måde. Fyldt af ånd – kan vi måske sige. I hvert fald hvis vi selv indstiller os på det. Lader tro, håb og kærlighed være som lys på vores sti.

Pinsen bød på blomster i mange sammenhænge. Alterbuketten her fra Kauslunde kirke. Så fin og enkel og med syrener plukket på kirkegården. Uden at vide det, havde graveren med det valg, ramt en linje fra min prædiken. Citatet er desværre ikke mit, men jeg lånte det 🙂 Det siger noget om, at Helligånden gør levende:

“…, at det er ånden, der gør kirken til et levende fællesskab og ikke et museum. Vi kan gøre mange ting selv, men at få syrenerne til at springe ud eller fællesskabet til at leve eller kærligheden til at blusse, kan kun ånden.”

I går – 2. pinsedag – var der traditionen tro en udendørs fælles gudstjeneste for kirkerne her omkring. En festlig og fin måde at holde gudstjeneste på – og vi var velsignet af dejligt vejr. I år var det Strib kirke, der stod for at arrangere gudstjenesten. Alterpynten var ret så overdådig, men stod godt fast i østenvinden.

Syrenerne blomstrer smukt alle vegne, og dufter dejligt. Sydfyn især, er kendt for deres syrenhegn. En flot måde at lave skel på. Ved sommerhuset er der også syrener – dejligt.

Og a propos sommerhus – så begynder anlægsgartneren i dag at ordne grunden ved huset. Det skal være græsplæne med nogle trædesten – så det er ikke så avanceret. Men det bliver dejligt at få jorden jævnet rigtigt ud og få fjernet de sidste rester af træstubbe.

På endnu en smuk dag.

Jette

Forrige indlæg

Glædelig pinse

Næste indlæg

En fridag

2 Kommentarer

  1. Lene

    Smukke blomster og en skøn tid vi er midt i. Syrenhække som vi så, da vi kørte på Sydfyn på motorcykel, er bare smukke og overdådige. Dem gad jeg godt have heroppe i Nordjylland. Vores egne er blevet fældet, da der skulle tyndes ud i et træområde ved gården.

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Lene. Det er lidt sjovt med disse forskellige traditioner i landsdele. Jeg kan også huske syrener fra Nordjylland, men har aldrig tænkt dem som hegn. Men det er ret tydeligt hernede – og fine er de 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal