Jeg ved ikke hvor mange, der bager kagen 🙂 men jeg kan se, at den bliver liggende, som mest læste indlæg – så populær er den. Og ikke uden grund, det er virkelig en lækker sommerlig kage, med smag af alt godt. Og lige nu er der rabarber alle vegne, så det er med at bruge løs af dem.

Her kommer den populære kage i en mindre udgave, for det er jo ikke altid, at det er  25 mennesker, der skal bages kage til. Den er lidt svær at få helt gennembagt – den skal bage længe. Også længere end man regner med 🙂

Rabarberkage i aftenssol 🙂

Rabarberkage med kokos og hvid chokolade (4-5 pers.)

125 gr. rabarber i skiver

15 gr. kokosmel

½ æggehvide

15 gr. sukker

Det hele blandes og står og trækker, mens resten af dejen laves.

100 gr. blødt smør/margarine

125 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 æg + blomme og hvide (se ovenfor)

50 gr. kokosmel

90 gr. mel

½ tsk. bagepulver

2 spsk. mælk

30 gr. hakket hvid chokolade

Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen. Kom æggene i og pisk grundigt. Vend de øvrige ingredienser i. Fordel dejen i en springform, 16-18 cm. i diameter, med bagepapir i bunden. Fordel rabarberblandingen ovenpå og pres den lidt ned.

Bager ved 175 grader ca. en time – prøv med en tandstik om den er bagt. Der må ikke hænge dej ved, når den tages op. Køler af – og det smager af sommer 🙂

Rabarberkage i morgensol 🙂

Og det fine vejr fortsætter – selv om jeg nu længes efter en enkelt dag med regn. Det vil alt og alle have godt af.

Må du få en dejlig weekend.

Jette