Den overskrift må være den rigtige i dag. For der øves – og resultatet står ikke helt mål med intentionen. Og derfor er der kun opskrift på bunden af kagen. For den lykkedes over al forventning. Jeg er ikke så vild med marengs, men der sker noget, når marengsen fyldes med hakkede nødder og kerner 🙂

Jeg forsøgte at lave en lækker citronmousse, men den blev ikke noget at skrive om. Så det må blive en anden gang. Men her er en lille lækker nøddebund, og den kan altid nydes med flødeskum og lidt bær.Lille nøddebund:

2 små æggehvider (eller en stor)

50 gr. sukker

50 gr. blandede nødder og kerner (solsikke, græskar, hasselnødder og mandler eller andre)

Hak nødderne groft. Pisk æggehviderne godt stive og tilsæt sukker og pisk en lækker marengs. Vend nødderne i og fordel dejen i en lille springform (ca. 16 cm i diameter) – hvor der er bagepapir i bunden – og bag bunden ca. 40 minutter ved 150 gr. almindelig varme. Afkøl i form.

Ved at bage nøddebunden i en springform, så får du lige kanter. Den er god at bygge videre på, når der skal skabes en kage, og der gerne skal være lige kanter 🙂

Kagen blev pyntet – men som bekendt, så kan billeder snyde 🙂 Jeg vil glæde mig til, at jeg kan skrive om en vellykket opskrift til dig.

God torsdag.

Jette