Jeg har aldrig før lavet æblechutney! – Men da vi havde høstgudstjeneste og efterfølgende kirkefrokost kom det på banen.

Vi serverede tapas – til trods for, at langt de fleste som deltog var godt og vel 60 + Men det skal man ikke lade sig slå ud af. Der blev næsten spist op 🙂

At servere tapas – det er jo noget man meget køber sig fra. Det handler om at få købt nogle lækre oste og spændende pølsespecialiteter. Men tilbehøret, det kan man godt selv lave noget af. Gravermedhjælperens mor havde lavet de lækreste syltede blommer, de passede perfekt til osten.

Og jeg havde så lavet æblechutney. Og den blev ganske udmærket. Lidt grov, men godt mør og med fin smag. Og det var virkelig let at lave. Inspirationen kom fra Aarstiderne.

Æblechutney med ingefær og rosiner

800 gr. æbler i tern (altså uden skræl og kernehus)

2 løg

3 fed hvidløg

Saft og skal af 1 økologisk citron

75 gr. rosiner

2 tsk. groft salt

ca. 200 gr. sukker

5 cm. ingefær, revet

½ dl. æbleeddike eller hvidvinseddike

Lidt tørret chili

Skræl og skær løgene i tern og hvidløgene hakkes fint.

Alle ingredienser kommes i en gryde og koger ca. ½ time under låg ved svag varme. Æblerne skal være godt møre. Moses let og smages til. Kommes i rene glas, der er skyllet med lidt spiritus.

Jeg holder meget af tapas – eller bare sådan mad, man kan nippe af. Man kan tage lige det, man nu synes ser lækkert ud 🙂

Brødet på billedet vender jeg tilbage til. Det er en ret almindelig dej, men til gengæld flettet og foldet, så det bliver ret så dekorativt. Du kan se en engelsk vejledning på det fletningen her.

Nu vil jeg holde fri weekend – med familiesamvær og masser af hygge.

God weekend.

Jette