Ferien er også blevet brugt på at bage lidt 🙂 en hurtig smuldreæblekage og en glutenfri mazarinkage med lækker top. Opskrift følger senere – efter min fødselsdag, som venter lige om hjørnet 🙂
Æblekagen er til gengæld helt traditionel – og smager bare rigtig godt. Står man en dag og ikke lige ved, hvad man skal bage, så er denne super at vende tilbage til!
Smuldreæblekage (4-5 pers.)
125 gr mel
25 gr. havregryn
60 gr. rørsukker
100 gr. smør
Det hele smuldres sammen til det ligner grov rasp.
Æblefyld
5-6 æbler
4-5 spsk. rørsukker
Evt. lidt rosiner
Æblerne skrælles og skæres i tynde både og kommes i et ildfast fad (ca. 20 x 18 cm.) Drysses med sukker og evt. rosiner. Fordel smuldredejen oven på og bag kagen ca. 45 minutter ved 200 grader.
Til toppen er lys gylden og dufter herligt 🙂
Serveres med flødeskum eller creme fraiche, som evt. er smagt til med lidt sukker og vanilje.
Fotogen bliver en smuldreæblekage aldrig, men det skal ikke hindre at den fotograferes 🙂 Smagen vinder!
Smukke Midtjyske påskeliljer
Og så er det næsten weekend og påskeferie for nogen 🙂 Lige på denne tid af året er det tydeligt, at præsten arbejder på andre tidspunkter end de fleste 🙂
Men det er en spændende uge vi går i møde i kirkeåret.
God weekend.
Jette
Skriv et svar