Ferien er også blevet brugt på at bage lidt 🙂 en hurtig smuldreæblekage og en glutenfri mazarinkage med lækker top. Opskrift følger senere – efter min fødselsdag, som venter lige om hjørnet 🙂

Æblekagen er til gengæld helt traditionel – og smager bare rigtig godt. Står man en dag og ikke lige ved, hvad man skal bage, så er denne super at vende tilbage til!

Smuldreæblekage (4-5 pers.)

125 gr mel

25 gr. havregryn

60 gr. rørsukker

100 gr. smør

Det hele smuldres sammen til det ligner grov rasp.

Æblefyld

5-6 æbler

4-5 spsk. rørsukker

Evt. lidt rosiner

Æblerne skrælles og skæres i tynde både og kommes i et ildfast fad (ca. 20 x 18 cm.) Drysses med sukker og evt. rosiner. Fordel smuldredejen oven på og bag kagen ca. 45 minutter ved 200 grader.

Til toppen er lys gylden og dufter herligt 🙂

Serveres med flødeskum eller creme fraiche, som evt. er smagt til med lidt sukker og vanilje.

Fotogen bliver en smuldreæblekage aldrig, men det skal ikke hindre at den fotograferes 🙂 Smagen vinder!

Smukke Midtjyske påskeliljer

Og så er det næsten weekend og påskeferie for nogen 🙂 Lige på denne tid af året er det tydeligt, at præsten arbejder på andre tidspunkter end de fleste 🙂

Men det er en spændende uge vi går i møde i kirkeåret.

God weekend.

Jette