55 år

Jeg havde fødselsdag i lørdags – og det er måske ikke det, kvinder taler mest om normalt. Men jeg synes nu, det er hyggeligt og dejligt at blive fejret lidt, at have gæster og hygge sig med mennesker, der betyder meget for mig.

Mette spurgte dagen inden, om jeg var klar til at blive 55 – og svarede ja, det var jeg. Jeg havde ikke helt styr på mad og broddækning, men jeg var klar til at blive 55. Og sådan har jeg haft det i mange år: At jeg synes, det er fint at være lige præcis der, hvor jeg er nu. Jeg har intet ønske om at være yngre eller være et andet sted i mit liv. Er faktisk ret godt tilfreds med at være, hvor jeg er: Med voksne børn og en sød kæreste. Med en søster her på Fyn, og gammel far i Nordjylland. Et velsignet liv, som jeg kun kan være glad og taknemmelig for.

At have fødselsdag på den dato, hvor Danmark blev besat i 1940 er selvfølgelig lidt specielt. Og mærkeligt, at selv her 76 år siden at det skete, så huskes det stadig som en vigtig dato i mange menneskers bevidsthed. Som jeg netop læste i Kristelig Dagblad, så skal der en ny verdenskrig til, for at ændre det. Den 9. april er noget fælles i danskeres nationale bevidsthed. Interessant pointe.

Det lille oliventræ er en gave fra børnene – med en kommentar om, at det jo nu kunne være med til at tælle positivt på mit CO2-regnskab. Det er lidt sjovt, for det er ikke noget vi sådan før har tænkt på og talt om, men al snakken, planlægningen og drømmen om sommerhuset har givet os alle et nyt fokus på klima og bæredygtighed 🙂

Der blev bagt en del til fødselsdagen, småkager, lakridskage og disse muffins. De var bagt med kokosmasse, noget jeg ikke tidligere havde prøvet at bage med. Det gik godt, og de smagte godt. Men blev bare aldrig serveret – for der var en kat, der også syntes, de så interessante ud og valgte at se nærmere på dem. Så i hast blev der bagt nogle andre – med citron.

En dejlig fødselsdag var det! Og med det skønneste forårsvejr, som har gjort, at alt pludselig er blevet let lysegrønt udenfor. Og der dufter lysegrønt af græs. En virkelig dejlig duft 🙂

God mandag.

Jette

Forrige indlæg

Blæst og modige høns

Næste indlæg

Nøddetærte

6 Kommentarer

 1. Lene

  Hjertelig tillykke med dagen i lørdags. Det er skønt at fejre fødselsdag.Jeg har det som dig, hvert år er skønt at være i, indimellem har jeg dog svært ved at fatte, at jeg er så gammel, fordi jeg indeni af og til føler mig ung og uerfaren 😉

  • Jette Holm Rosendal

   Tak 🙂 Og det er rigtigt, at det kan være lidt vanskeligt helt at følge med – for da man var yngre, var en på 55 ret så gammel 🙂

 2. Christina / TheBigMeowski

  Stort tillykke med fødselsdagen. Det lyder til at have været en dejlig dag 🙂 De kommer jo, fødselsdage, uanset om man er klar eller ej, ligesom alt andet her i livet. Selvom det for nogle kan være svært at runde skarpe hjørner, er det kun positivt at fylde år, fordi det betyder, at livet jo er her, fortsætter 🙂

  • Jette Holm Rosendal

   Tak 🙂 Og helt enig – det er da livsbekræftende at fylde år. Og hvor vi så efter bedste evne må forsøge at gribe årene og fylde dem med det bedste vi kan.

 3. Karen

  Tillykke med fødselsdagen, Jette!Jeg har heller ikke noget imod at blive ældre, og jeg er endda et år ældre end dig. Ak ja – de katte. Vores er også et rovdyr, der nedlægger kager, og alt brød, der indeholder smør. En omvendt opvaskebalje har den dog ikke lært at vende, så den bliver brugt som 'kattens værn'.

  Jeg læste også artiklen i Kristeligt Dagblad – det er altså den bedste avis, der findes. Nyheder får man jo hele døgnet fra alle sider, så det er rart med de mere dybtgående artikler.

 4. Jette Holm Rosendal

  Tak 🙂 Og det med opvaskebaljen skal jeg tage til efterretning – det lyder som et effektivt værn.
  Og du rammer præcist med hensyn til KD, den kan sagtens læses et par dage efter udgivelse, for det er bare anderledes nyheder og artikler, der bringes der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal