Jeg har fået noget lakridspulver af Trine – og det går langsomt med at få det brugt 🙂

Men tilfældigt faldt jeg over en lakridskage – og tænkte at det kunne være en mulighed at prøve den. – Og fandt samtidig ud af, at netop lakridskage findes i utallige opskrifter og variationer. Så her tillader jeg mig at sige, det er min udgave.

Denne er uden hvedemel, men med lidt glutenfri mel. Jeg har fået en pose med glutenfri mel af min søster – netop til at eksperimentere med – så det er også en del af forsøget 🙂 Almindeligt mel kan naturligvis bruges i stedet.

Lakridskage med hvid chokoladecreme og blåbær

50 gr. smør

75 gr. hvid chokolade

50 gr. sukker

1 æg, fra en sød høne

½ spsk. lakridspulver

25 gr. mandelmel

25 gr. glutenfri mel

Smelt smørret og tag det af varmen. Hak chokoladen groft, og tag ca. 25 gr. fra, resten kommes i smørret og smelter. Pisk æg og sukker til en dejlig æggesnaps, tilsæt smørblandingen og pisk igen. Vend mel og lakridspulver i dejen sammen med det sidste chokolade og kom så dejen i en foret lille springform (14 cm. i diameter) og bag kagen 30 minutter ved 175 grader. Køler af og gemmes til næste dag.

Hvid chokoladecreme

25 gr. hvid chokolade

1 dl. piskefløde

lidt revet appelsinskal

Hak chokoladen. Bring fløden næsten i kog og hæld den over chokoladen, rør til den er helt smeltet. Kom lidt revet appelsinskal i. Afkøles helt, inden cremen piskes til let skum og fordeles på den kolde kage.

75 gr. blåbær – eller anden frugt

En tæt og konfekt-agtigkage som smager rigtig godt. Serveres i små stykker og nydes med en kop kaffe 🙂

Tirsdag – i den stille uge.

Jette