Den stille uge og nye hashtags

Dagene her op til påskens mange helligdage kaldes traditionelt for den stille uge. Dagene, hvor vi venter på, at det for alvor går løs. Tiden efter Jesu indtog i Jerusalem – palmesøndag – til skærtorsdag, hvor Jesus midt under påskefesten tager noget brød og vin og giver det en helt ny betydning.

#glædeligpåske

Den stille uge er i præstens værksted der, hvor der skrives, tænkes og forsøges at skabe linjer og sammenhæng. Her, hvor der forsøges at bygge bro mellem år 33 og  2016.

Og i år kommer der inspiration fra en lidt uventet kant. Der er kommet to nye hashtag, som samler ord og billeder om påske.

#tilgivelse

#glædeligpåske

Søger du på disse på Facebook eller Instagram så dukker et væld af billeder op. Som viser og fortæller om, hvad mennesker i vores tid knytter til de to begreber. Spændende og virkelig interessant læsning.

Idéen bag de to hashtag er, at de kan inspirere til, at der over påskefrokosten bliver noget at tale om. Noget, som har med påske at gøre. Derfor opfordrer jeg – helt imod alle mine principper – til, at man under frokosten tager sin mobil frem og søger på de to ord. For jeg er sikker på, at så er der givet stikord til en god samtale og nogle vigtige tanker.

Og som Mette forundret sagde, da hun hørte lidt fra min prædiken: “Mor, siger du virkelig, at vi så må tage vores mobil frem, mens vi sidder ved middagsbordet?” 🙂 Og ja, det er lige det, jeg gør – denne ene gang.

For hvad hjælper det, at præster synes, at påsken er kirkeårets vigtigste højtid, når alle andre synes, at julen trumfer påsken med flere længder? Dette initiativ er måske med til at gøre påsken lidt mere nærværende – som kirkelig højtid.

Og idéen med de to hashtag går ikke kun en vej. – Det er i lige så høj grad en opfordring til, at vi selv, hver især, lægger et billede op – og skriver #glædeligpåske

Jeg glæder mig til at se endnu flere billeder 🙂

God mandag – i den stille uge.

Jette

Forrige indlæg

En fin krokus

Næste indlæg

Glutenfri lakridskage med creme og bær

2 Kommentarer

  1. Karen

    God ide! 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Jeg synes også, at det er et spændende tiltag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal