Jeg har ikke hørt om monkeybread før 🙂

Det siger nu heller ikke så meget, men forleden så jeg et billede af et brød indsvøbt i lækker kanelremonce. En kanelsnegl i ny forklædning. Det måtte ligesom prøves.

Efter at have været til byggemøde – udendørs i 3 graders varme, så var det helt fint at komme hjem til et nybagt monkeybread 🙂

Monkeybread

1½ dl. mælk

15 gr. gær

1 æg

½ tsk. groft salt

1 tsk. kardemomme

1 spsk rørsukker

25 gr. smeltet smør

50 gr. grahamsmel

ca. 200 gr. mel

Rør gæren ud i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt at hvedemelet tilbage. Det varierer lidt, hvor meget mel dejen kan optage. Æltes godt igennem og stilles til hævning et par timer.

Remonce

50 gr. smør

75 gr. rørsukker

2 tsk. kanel

Smelt smørret og afkøl det lidt. Bland sukker og kanel til kanelsukker.

Når dejen er hævet, æltes den igennem igen og deles i små kugler, der trilles runde og bades i smør, inden de rulles i kanelsukker.

Kom kanelkuglerne i en form – jeg brugte min lille slip-let form, og brugte ikke bagepapir. Hvis der er lidt smør og kanelsukker tilbage hældes det over kuglerne til sidst. Efterhæver, mens ovnen varmer op til 175 grader. Brødet bager ca. 25 minutter og køler af i formen.

Jeg ved ikke, hvorfor brødet hedder et monkeybread – måske fordi at man som en anden abe kan brække et stykke brød af og gumle på det 🙂

Uanset hvad, så smager det rigtig dejligt! En lille bolle omgivet af kanelsukker, det passer perfekt på en kold dag.

God onsdag.

Jette