Et nyt kirkeår

“Det første lys er Ordet, talt af Gud …”

Vi tændte det første lys i adventskransen i går. Med tre utændte lys, er det tydeligt, at der stadig er et stykke vej endnu, før det hele kulminerer. Men noget er begyndt. Noget er taget i brug. Et nyt kirkeår!

Lidt forskudt i forhold til kalenderåret – for kirkeårets tid er en anden end vores fortravlede dage, med timer og uger, der flyver afsted.

Jeg nyder en stille morgen med kaffe i koppen og Kristeligt Dagblad foran mig. Hunden er luftet, katten er ude, manden er taget på arbejde, og børnene kørt mod Århus.

En stille morgen.

Og så faldt jeg over en fin artikel om en kirke, der var blevet restaureret og genåbnet. Den havde fået nyt alterbillede, alterbord og nadverskranke. Utroligt fint og gennemtænkt – Nørre Nissum kirke ved Limfjorden – den må vist stå på listen over de kirker, jeg gerne vil besøge 🙂

Men det, der slog mig var Peter Brandes ord (han var kunstneren bag) til de medvirkende håndværkere:

“Det er et historisk øjeblik, det her. For vi har arbejdet med et rum, der er noget ganske særligt …. Kirkerne er endestående, fordi de er de eneste bygninger fra middelalderen, der stadig er i brug. Og i brug på en måde, hvor det ikke handler om at tjene et praktisk formål, men om noget, der ikke kan måles og vejes. Om spiritualitet. ….” (Kristeligt Dagblad den. 26. november 2016)

Og hvor har han ret! Det er netop det, kirken kan og gør. Den bruges – søndag efter søndag kirkeåret igennem, alt imens vores liv bliver forgyldt af Guds stærke og klare lys. Vi får lov at skinne “som himmellys, skønt af de små” (Den danske salmebog 752,5) Er værdifulde, uden at skulle præstere noget først.

Advent er forberedelse, eftertanke og forventning. – Hvor er det godt med morgener som denne, hvor der bare er lidt tid til at sidde og tænke efter.

Du ønskes en dejlig adventstid – og godt nyt (kirke)år.

Jette

Forrige indlæg

Adventsforberedelser

Næste indlæg

Årets første julesmåkage

2 Kommentarer

  1. Karen

    Tak i lige måde, Jette. Jeg elsker også advent. I går var vi til adventsgudstjeneste, og det var ekstra festligt, fordi vores skønne præst havde 25 års jubilæum. Kirken var proppet til bristepunktet, biskoppen var der også, og bagefter var der festreception i forsamlingshuset.Man må sige, at vi fik adventstiden skudt i gang med maner 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Karen. Og hvor lyder det som en hyggelig fejring af jeres præst – og smuk begyndelse på adventstiden. Jeg har 25 års jubilæum til næste år – det er jeg begyndt at glæde mig lidt til 🙂 kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal