I weekenden bagte jeg dette brød. jeg går sjældent af vejen for et bød med indhold – men det er ikke alle i familien, der er lige så begejstrede. Men måske du synes det er interessant ? 🙂 Det er et rustikt brød – men også et brød med smag 🙂 Æbler fra haven og tørrede tranebær fra forrådsskabet og knækkede rugkerner, der kun venter på at blive brugt. Så er scenen sat til brødbagning.

Grovbrød med æbler og tranebær

1 dl. skårne rugkerner

1½ dl. koldt vand

1½ dl. vand

1 dl. surmælksprodukt

1 tsk. salt

15 gr. gær

75 gr. grahamsmel

50 gr. tørrede tranebær

1 revet æble

ca. 450 gr. mel

Rugkerner og de 1½ dl. vand koges 5-10 minutter og køler af. Kommes i røreskålen sammen med det sidste vand og surmælksproduktet. Rør gæren ud heri, og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt hvedemel tilbage. Jeg brugte røremaskinen først og æltede dejen færdig i hånden. Så er det lettere at vurdere hvor meget mel, der skal bruges 🙂

Stilles til hævning et par timer.

Æltes godt igennem, formes til et brød og efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bages ca. 45 minutter og afkøler derefter på en rist.

Et lækkert og saftigt brød – hvis man godt kan li’ kerner og noget at tygge på 🙂 Og som Ole kommenterede, så var det et brød, der vejede noget 🙂 Ja, men som jo så også mætter noget.

God fornøjelse med at hente æbler og bage et godt brød.

Jette