I går blev der over hele landet holdt BUSK gudstjenester. Busk står for Børn-Unge-Sogn-Kirke. Altså et forsøg på at koble begreberne sammen – at børn og unge også er en del af både sogn og kirke.

Værdiløse bronzemedlemskort til Guds rige – trumfet af Fadervor-kortet

Vi havde en fin familiegudstjeneste, hvor temaet var medlemsskab af Guds Rige. Kan man købe et sådant? Kan man forhandle med Gud og få et bedre medlemsskab? Måske du hører ekkoet af fortidens afladsbreve 🙂 Og det var netop tanken. At vi kan ikke købe os til en plads i Himmeriget, men får den ganske gratis, af nåde.

Efter gudstjenesten var der kirkekaffe – og der måtte naturligvis serveres Himmerigsmundfulde 🙂 Små stykker lige til at snuppe i farten. Opskriften er fundet på nettet og tilpasset min form.

Himmerigsmundfulde ( ca. 50 stk.)

75 gr. smør

125 gr. havregryn

75 gr. grofthakkede blandede nødder

100 gr. sukker

25 gr. solsikkekerner

1 spsk. sirup

1 spsk. piskefløde

100 gr. chokolade

Det hele kommes i en gryde og varmes ved svag varme til smørret er smeltet og det hele er rørt sammen. Massen hældes i en lille bradepande (ca. 28 x 22 cm) med bagepapir i bunden. Overfladen glattes og kagen bages ca. 20 minutter ved 175 grader.

Når kagen kommer ud af ovnen fordeles den grofthakkede chokolade oven på, smelter og fordeles pænt. Drysses evt. med hakkede pistaciekerner.

Kagen skæres i små tern, mens den stadig er lun.

De smager ret fint. Men som en kage i himmerig …. Jeg tror godt, jeg kan finde en kage, der kommer op på siden af denne 🙂 Men gode er de, og der er ikke mange tilbage i dag.

God mandag – oktobers sidste dag.

Jette