Sladder

For første gang i min tid som præst er jeg blevet sådan rigtig involveret i sladder og løse rygter. Og det er underligt, at blive ringet op, og spurgt om det, de nu har hørt, nu også er rigtigt.

Det er ikke nogen hemmelighed – heller ikke her i sognene – at jeg skal giftes 🙂 Og jeg har kun mødt positive og glade tilkendegivelser i den anledning. Og af naturlig interesse er det næste, jeg ofte bliver spurgt om, om vi så skal bo sammen. Et ganske naturligt spørgsmål. Men eftersom den udvalgte ikke bor lige i nærheden og har sine rødder der, hvor han kommer fra, og jeg har mine her (og bor i tjenestebolig) – så bliver vi boende hver for sig. Det er sådan det er praktisk muligt nu.

Derfor er det virkelig mærkeligt at blive konfronteret med udsagnet om, at nu forlader jeg stedet her! For det gør jeg ikke. Det er en mulighed på langt sigt, når jeg stopper som præst – men slet ikke nu. Og det er det svar, jeg giver når nogen spørger. Men det er åbenbart ikke helt blevet hørt sådan 🙂

Sladder er noget mærkeligt noget – og man har ikke nogen mulighed for rigtig at kontrollere det. Jeg er ellers glad for at bo på landet og i små samfund – men bagsiden kan være, at snakken går lige lystigt nok.

Det er fint at interessere sig for hinanden, spørge til, hvordan det går, og lige stikke næsen inden for og høre, om man kan hjælpe med et eller andet. Det er den gode interesse.

Men nyfigenhed og en livlig fantasi – og med historien om de fem fjer og de fem høns i baghovedet – så kan der godt nok let opstå et noget forkert billede af virkeligheden.

Nu må jeg se, om jeg kan få rettet op på misforståelsen. Men det lidt træls.

Jette

Forrige indlæg

Blæsevejr og Brownies

Næste indlæg

Forberedelse, øvelse

6 Kommentarer

 1. Lene

  Godt at nogen ringede til dig, men derfor er det træls alligevel. Der kan godt nok hurtigt komme gang i snakken.

 2. Jette Holm Rosendal

  Ja i bakspejlet er jeg også glad nok for at have fået det fortalt. Men det var lidt underligt i situationen. Jeg håber, trådene bliver redt ud 🙂

 3. Unknown

  Hej Jette. Jeg har hørt om dit forestående bryllup fra en af dine sognebørn, som jeg sad til bord med ved en mindehøjtidelighed i Helsingør. Da han fortalte om Fyn, nævnte jeg selvfølgelig min kusine og sandelig om ikke han kendte både til dig og bryllupsplaner. Jeg hørte det hele som en god historie. Vil du fortælle mig hvornår brylluppet er:-) Kærlige hilsener kusine Sonja, Søborg

 4. Lone Nielsen

  Helt her ude i udkanten af dit ene sogn, vidste vi nu intet før, vi så det her 🙂
  Sladder har der altid været, i dette lille samfund og den vil desværre nok altid bestå. Men nej det er ikke sjovt at være "offer" for den, har prøvet det.
  Men når det er sagt, vil jeg da lige sige, at det er fuldstændigt vanvittigt, at lave en historie om, at du skulle forlade sognene. Det får du slet ikke lov til! 😉 Stort tillykke med den glædelige begivenhed, og alt godt til jer begge fremover. Ønskes her fra Stranden af.

  • Jette Holm Rosendal

   Hej Lone. Tak for din fine hilsen. Og nej, sladder og løse rygter vil nok altid være der – men jeg tror, det bedste vi kan for at modgå dem, er at holde os til fakta. Og så selv kun udtale sig om noget man ved og har viden til at udtale sig om.
   De bedste hilsner til de smukke yderområder i pastoratet 🙂 Jette

 5. Jette Holm Rosendal

  Hej Sonja. Ja det var lidt utroligt at I mødtes på den måde, han fortalte om det, da han var i kirke sidst. Og ja, det er rigtigt, jeg har fundet en meget dejlig mand og skal giftes den 30. Juli kl. 13.30 i Kauslunde kirke. God weekend og kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal