Islagkage med chokolade og kaffe

Sommer og is er to ord, der rimer på hinanden 🙂 Men det er nu ikke så ofte, at jeg selv laver is, men jeg faldt over en opskrift som alligevel så lidt spændende ud 🙂

En islagkage med kiksebund og kaffeis. Inspirationen til opskriften, fandt jeg her. Og blev testet i en lille udgave.

Islagkage med chokolade og kaffe

6 digestive

40 gr. smør

25 gr. mørk chokolade

Smelt smør over svag varme, sluk for varmen og tilsæt hakket chokolade og knuste kiks. Bland det hele grundigt og kom det i en springform med bagepapir i bunden (15 cm i diameter). Pres massen godt ned og jævn overfladen. Stilles koldt til bunden har sat sig.

Kaffeis

1 æggeblomme

30 gr. flormelis

1 tsk. nescafe

1,25 dl. piskefløde

Knus kaffen så det bliver til fint pulver. Bland kaffe og fløde og pisk til blødt flødeskum. I en anden skål piskes æggeblomme og flormelis godt sammen, inden flødeskummet vendes i. Fordel iscremen på den kolde kiksebund og kom det hele i fryseren.

Når islagkagen skal ud af formen, løsner jeg formen ved lige at holde den under den varme hane. Drysses med lidt kakao og pyntes med lidt jordbær.

Og islagkagen smager dejligt.

Men den er mega svær at skære ud – bunden er meget hård. Så jeg vil en anden gang hellere bruge en brownie bund og så bruge kiksebunden til en traditionel cheesecake 🙂

Med weekend lige om hjørnet – må du få en dejlig sommerweekend.

Jette

Forrige indlæg

Bordkort

Næste indlæg

Forberedelser

2 Kommentarer

  1. Thyde Living

    Den ser meget lækker og indbydende – uhm uhm uhm …. må vist prøve den af – tak for inspirationen
    God weekend
    Annette

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Annette. Vi har lige nydt et stykke i aften – og den smager nu meget godt 🙂
    Også god weekend til dig.
    Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal