Sommer og is er to ord, der rimer på hinanden 🙂 Men det er nu ikke så ofte, at jeg selv laver is, men jeg faldt over en opskrift som alligevel så lidt spændende ud 🙂
En islagkage med kiksebund og kaffeis. Inspirationen til opskriften, fandt jeg her. Og blev testet i en lille udgave.
Islagkage med chokolade og kaffe
6 digestive
40 gr. smør
25 gr. mørk chokolade
Smelt smør over svag varme, sluk for varmen og tilsæt hakket chokolade og knuste kiks. Bland det hele grundigt og kom det i en springform med bagepapir i bunden (15 cm i diameter). Pres massen godt ned og jævn overfladen. Stilles koldt til bunden har sat sig.
Kaffeis
1 æggeblomme
30 gr. flormelis
1 tsk. nescafe
1,25 dl. piskefløde
Knus kaffen så det bliver til fint pulver. Bland kaffe og fløde og pisk til blødt flødeskum. I en anden skål piskes æggeblomme og flormelis godt sammen, inden flødeskummet vendes i. Fordel iscremen på den kolde kiksebund og kom det hele i fryseren.
Når islagkagen skal ud af formen, løsner jeg formen ved lige at holde den under den varme hane. Drysses med lidt kakao og pyntes med lidt jordbær.
Og islagkagen smager dejligt.
Men den er mega svær at skære ud – bunden er meget hård. Så jeg vil en anden gang hellere bruge en brownie bund og så bruge kiksebunden til en traditionel cheesecake 🙂
Med weekend lige om hjørnet – må du få en dejlig sommerweekend.
Jette
Thyde Living
Den ser meget lækker og indbydende – uhm uhm uhm …. må vist prøve den af – tak for inspirationen
God weekend
Annette
Jette Holm Rosendal
Hej Annette. Vi har lige nydt et stykke i aften – og den smager nu meget godt 🙂
Også god weekend til dig.
Jette