Når jeg har været hjemmefra i flere dage, så er noget af det første jeg ofte gør, når jeg kommer tilbage – at ælte dej til et brød! Næsten inden vaskemaskine bliver fyldt, så er gæren udrørt i vandet og salt og sukker tilsat 🙂

Hvorfor dog gøre det? Var det ikke bedre at få tjekket mail og tømt postkasse – næh, sådan har jeg det i hvert fald ikke. En veninde har sagt til mig, at hun synes, det er helt meditativt at ælte brød., Så store tanker har jeg dog ikke om det. Men det giver bare god mening at få lagt en dej, og vide, at der kort tid efter, vil være det lækreste og mest velduftende brød i huset.

Brødet her er nærmest et sigtebrød – består af rugmel og hvedemel og så efterhævet i hævekurv. Det giver altid en fin form og mønster.

Så der er ikke nogen eksakt opskrift, men denne kan bruges som udgangspunkt. I brødet fra i går var der dog ingen iblødsatte kerner 🙂 så det var en lidt hurtigere udgave.

Hverdag igen, med hverdags opgaver – det er nu også ganske fint. Selv om jeg sidder og drømmer mig lidt væk til Barcelona, som venter sidst på måneden 🙂

God tirsdag.

Jette