En tærte til aftensmad – det er altid godt, hvis nogen spørger mig. Andre kan have et mere anstrengt forhold til det 🙂

Men heldigvis deles begejstringen af de fleste her i husstanden. I aftes blev der serveret en ny variant. For oftest er det porretærte, jeg laver, men i går blev ingredienslisten udvidet med både kylling og bacon. Og det var godt 🙂

Og suppleret med en tomatsalat, ja, så var det dejlig aftensmag.

Kylling-bacon-porre tærte ( 4 pers.)

Tærte:

50 gr. grahamsmel

125 gr. hvedemel

100 gr. smør/margarine

½ tsk. groft salt

1 æg

Brug gerne foodprocessor – ellers fingrene 🙂 Kom mel, salt og margarine i foodprocessoren og smuldr det godt. Tilsæt æg og saml dejen  – næsten. Hæld den løse dej ud i en skål og saml den med let hånd. Lægges på køl til den skal bruges.

Udrulles da og kommes i et tærtefad – 25 cm i diameter. Forbages ca. 15 minutter ved 200 grader.

Fyld:

1 stegt kyllingebryst

100 gr. bacon

3 porrer

100 gr. ost

3 æg

1 dl. mælk

1 spsk. solsikkekerner

salt og peber

Steg bacon næsten sprødt, tag op og lad det dryppe af på køkkenrulle. I baconfedtet svitses porrerne, der er skåret i skiver. I en skål piskes æg og mælk sammen, tilsæt ½ tsk. salt og nogle drej med peberkværnen.

I den forbagte bund kommes nederst ost, så kylling, der er skåret i tern eller skiver, derover bacon og porre. Til sidst hældes æggemassen over og drysses med solsikkekerner.

Bager ca. 45 minutter ved 200 grader.

Så er der lækker aftensmad – eller en ret til en buffet.

God onsdag.

Jette