En tærte til aftensmad – det er altid godt, hvis nogen spørger mig. Andre kan have et mere anstrengt forhold til det 🙂
Men heldigvis deles begejstringen af de fleste her i husstanden. I aftes blev der serveret en ny variant. For oftest er det porretærte, jeg laver, men i går blev ingredienslisten udvidet med både kylling og bacon. Og det var godt 🙂
Og suppleret med en tomatsalat, ja, så var det dejlig aftensmag.
Kylling-bacon-porre tærte ( 4 pers.)
Tærte:
50 gr. grahamsmel
125 gr. hvedemel
100 gr. smør/margarine
½ tsk. groft salt
1 æg
Brug gerne foodprocessor – ellers fingrene 🙂 Kom mel, salt og margarine i foodprocessoren og smuldr det godt. Tilsæt æg og saml dejen – næsten. Hæld den løse dej ud i en skål og saml den med let hånd. Lægges på køl til den skal bruges.
Udrulles da og kommes i et tærtefad – 25 cm i diameter. Forbages ca. 15 minutter ved 200 grader.
Fyld:
1 stegt kyllingebryst
100 gr. bacon
3 porrer
100 gr. ost
3 æg
1 dl. mælk
1 spsk. solsikkekerner
salt og peber
Steg bacon næsten sprødt, tag op og lad det dryppe af på køkkenrulle. I baconfedtet svitses porrerne, der er skåret i skiver. I en skål piskes æg og mælk sammen, tilsæt ½ tsk. salt og nogle drej med peberkværnen.
I den forbagte bund kommes nederst ost, så kylling, der er skåret i tern eller skiver, derover bacon og porre. Til sidst hældes æggemassen over og drysses med solsikkekerner.
Bager ca. 45 minutter ved 200 grader.
Så er der lækker aftensmad – eller en ret til en buffet.
God onsdag.
Jette
Skriv et svar