Nu skal det prøves 🙂

En gærdej i køleskabet natten over og nybagt brød næste morgen. Jeg har læst meget om det, men ikke gjort så meget i det. Opskriften her er inspireret af Claus Meyer. Men han vil næppe godkende min indsats mht. til at ælte – men det får nu være.

Brødet her smagte faktisk ret godt – lidt sprødt på toppen og luftigt og sejt indeni. Mit hævede ikke så meget i højden, det ville have haft godt af lige at temperere, før det gik i ovnen. Så ved jeg det til en anden gang 😉

Koldthævet brød

3 dl. vand

50 gr. grahamsmel

250 gr. hvedemel

gær som størrelsen af en ært

1 tsk. salt

Alt røres sammen og røres længe. Min dej bestod ingen glutentest – var mest som en solid grød. Hævede i køleskabet natten over. Og blev så lempet ud på en bageplade med bagepapir, og siden drysset med solsikkekerner. Ind i ovnen, der i forvejen var varmet op til 225 grader.

Bages ca. 25 minutter.

Afkøler på en rist.

Og så har du et ret lækkert brød – som vil smage godt til næsten alt fra morgenmad til natmad 🙂

Jette