Nu skal det prøves 🙂
En gærdej i køleskabet natten over og nybagt brød næste morgen. Jeg har læst meget om det, men ikke gjort så meget i det. Opskriften her er inspireret af Claus Meyer. Men han vil næppe godkende min indsats mht. til at ælte – men det får nu være.
Brødet her smagte faktisk ret godt – lidt sprødt på toppen og luftigt og sejt indeni. Mit hævede ikke så meget i højden, det ville have haft godt af lige at temperere, før det gik i ovnen. Så ved jeg det til en anden gang 😉
Koldthævet brød
3 dl. vand
50 gr. grahamsmel
250 gr. hvedemel
gær som størrelsen af en ært
1 tsk. salt
Alt røres sammen og røres længe. Min dej bestod ingen glutentest – var mest som en solid grød. Hævede i køleskabet natten over. Og blev så lempet ud på en bageplade med bagepapir, og siden drysset med solsikkekerner. Ind i ovnen, der i forvejen var varmet op til 225 grader.
Bages ca. 25 minutter.
Afkøler på en rist.
Og så har du et ret lækkert brød – som vil smage godt til næsten alt fra morgenmad til natmad 🙂
Jette
Skriv et svar