Ind i mellem skal ens smagsløg udfordres! Jeg synes auberginer er virkelig flotte, silkebløde i overfladen, og skønne i farven. Men smagen er jeg ikke vild med.

Men jeg forsøger at blive venner med smagen – så når en ny opskrift fanger min opmærksomhed, så afprøves den.

På biblioteket fandt jeg en fin bog “Guld i gryden” og deri var der dip lavet af bagt aubergine. Her er mit forsøg. Bedømmelsen kommer til sidst 🙂

Bagt aubergine – til dip

1 aubergine

2 fed hvidløg

2 spsk. olie

½ appelsin, revet skal deraf

salt og peber

Bag auberginen i oven i ca. 30 minutter ved 200 grader, til den er blød og mør. Auberginen skæres over og kødet skrabes ud, kommes i en sigte og drypper lidt af. Aubergine og de øvrige ingredienser kommes i en foodprocessor eller blender og køres godt sammen – og er så klar til servering.

Nej, jeg bliver ikke den helt store fan af aubergine – men sammen med aftenens øvrige tilbehør, så gik det alligevel: hjemmelavet pesto, frisk gulerodssalat og nybagte, veganske brødsticks – så blev alle mætte alligevel 🙂

Og så er det jo en helt speciel dato i dag – det er første gang, jeg har haft muligend for at skrive den 29. februar 🙂 Men bortset fra det, så ligner dagen vist alle de andre.

God mandag.

Jette