Jeg har stadig Trines fine chiafrø stående. Det går – for at sige det mildt – lidt langsomt med at få dem brugt 🙂
Chiafrø er ellers supersunde – de er rige på blandt andet Omega 3, protein og kostfibre. Og smager stort set ikke af noget, og kan derfor fint blandes i brød.
Så her kommer et bud på nogle udmærkede boller – de er ret lette og lækre. Og helt sikkert sunde 🙂
Chiaboller med gulerod (8 små boller)
1 mellemstor gulerod, revet
10 gr. gær
2 spsk. chiafrø
1 dl. vand
½ dl. surmælksprodukt
1 æg, fra en modig høne
1 tsk. salt
50 gr. grahamsmel
ca. 200 gr. hvedemel
Rør vand og chiafrø sammen og lad dem trække ca. 10 minutter. Rør gæren ud i surmælksprodukt og tilsæt de øverige ingredienser og chiafrø og vand. Kom hvedemelet i lidt efter lidt. Æltes let igennem og sættes til hævning et par timer.
Dejen æltes igennem igen og deles i 8 stykker, trilles og sættes på en plade med bagepapir. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bollerne bager ca. 20 minutter og afkøler på en rist.
Det er ret lette og lækre boller. Passer fint til morgenmad og med ost på.
På en smuk vinterdag.
Jette
Karen
Chia – man hører om dem alle steder, men jeg har heller ikke haft den store lyst til at prøve dem. Det er nok mest, fordi jeg ser opskrifter på grød med dem, grød med kakao i og den slags – (puha badr…)Men, hvis de er så sunde, og man kan gemme dem godt i brød, kan det da være, det skal prøves 🙂
Jette Holm Rosendal
Hej Karen. Jeg har det præcis som dig – forsøget på at sælge frø som lækker grød – den er jeg ikke helt hoppet på. Faktisk slet ikke. Men i brød går det, det opleves lidt som om, at der er bitte små frø i brødet – hvilket der jo faktisk også er. Men de smager ikke af noget.