Den kage går aldrig af mode – hvis du spørger mig. Jeg har bagt adskillige – både som kage og som muffins.

Her kommer så endnu en variation – denne gang med “gløgg-mix” rosiner. Overskud fra julen, men de gør sig fint i denne kage. Og så er der kommet flødeostglasur på denne gang – igen lidt overskud fra julens indkøb 🙂 Kan i øvrigt læse rundt om i blogverdenen, at det er lidt projektet i disse dage: at få brugt rester fra julens indkøb. Fint at få tips til det projekt.

Gulerodskage med fyld

2 æg, fra skønne høns

150 gr. farin

1 dl. neutral olie

200 gr. revet gulerod

150 gr. mel

et nip salt

1 tsk. kanel

1 tsk. bagepulver

25 gr. valnødder, hakket

1 dl. rosiner

Pisk æg og sukker grundigt. Tilsæt olie og pisk igen. Vend derefter de øvrige ingredienser i – sigt gerne melet i. Dejen kommes i en smurt springform eller anden form beklædt med bagepapir og bages ca. 35 minutter ved 180 grader. Køler af, før den pyntes med creme.

Flødeost creme

100 gr. flødeost

50 gr. flormelis

revet skal af ½ citron

Cremen røres sammen og smøres på den kolde kage. Pyntes eventuelt. Jeg havde lidt marcipan i overskud fra julens projekter, det gjorde fin gavn her 🙂

God og grå tirsdag.

Jette