Noget om jul

Sådan lyder overskriften for et lille oplæg, jeg skal holde i morgen. Og da jeg sagde ja til det, syntes det såmænd enkelt og ligetil.

Noget om jul – i eftertanken så er den største kunst vist begrænsningens kunst. For emnet kan godt nok ses på fra mange vinkler. Så lige nu suser utallige tanker, salmelinjer og finurlige idéer rundt i mit hoved 🙂 Forhåbentlig lander de i noget brugbart.

Men noget inspiration kommer fra gårsdagens minikonfirmandafslutning. De små 3. klasser opførte krybbespil for en næsten fyldt kirke. Uforfærdet og glade gik de til opgaven.

At høre dem synge “Her kommer Jesus dine små” – iført hvide engledragter – og gående op gennem kirkeskibet med små lanterner i hænderne – det er virkelig en fornøjelse. Og tror jeg, en stor oplevelse for både dem og deres stolte familier, som kiggede på. Og fotograferede 🙂

Noget om jul – her fortæller kirkerummet meget helt af sig selv. En stemning, der understreges af de mange lys, de mange mennesker, de mange stemmer – oplevelsen af fællesskab og samklang. Små og store sang med – og nye salmer er fine, men intet slår “Dejlig er jorden”. Her kunne unge som gamle finde sammen og synge om freden og glæden, der slægt efter slægt gives og forkyndes igen og igen.

Noget om jul – det er gaver, gran og glæde. Det er fællesskab. Det er noget om barnet i krybben. Og rigtig meget mere.

Nu må jeg have lidt styr på de mange løse ender.

Og glæder mig til, at jeg igen skal til at bage lidt mere – det har ligget lidt stille, hvilket bloggen også vidner om 🙂

God torsdag og god valgdag.

Jette

ps. billederne er taget af graver Anita Seiling.

Forrige indlæg

2 jule idéer

Næste indlæg

Endnu en småkage

2 Kommentarer

  1. Karen

    Ja, uha. Det er nærmest umuligt at begrænse sig, når det handler om jul. Men et af de vigtigste budskaber at få over disken – ud over det med at jul altså er andet en. dyre gaver fra Apple – det handler om julefred. Om at føle højtiden indeni, når man lukker julefreden ind, som det hedder i en af mine yndlingssange 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak for dine tanker – og citat. Ja, jul er godt nok meget andet en gaverne – og det tror jeg faktisk alle oplever. Glæden ved at synge kendte sange og salmer, roen ved at betragte de mange lys – og alt det andet der også er jul. Det er med til at bane vejen for lidt af julefreden. Håber jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal