Jeg ser jo den store bagedyst, med stor fornøjelse 🙂 Og udfordringen var i denne uge at bage små kager, der kunne spises i en mundfuld eller to. “To Go” kager, som de lidt spøgefuldt blev kaldt.

Lidt heldigt, så passede det, at der var fyraftensgudstjeneste i fredags og efterfølgende møde, hvor menighedsrådet orienterede om, hvad det sidste år havde indeholdt af forskelligt arbejde. Og der passede det så fint at slutte af med en “To Go” kage.

Jeg valgte æbler som udgangspunkt. Æblemos med vanilje – det er så oplagt, her midt efterår, hvor æbler falder ned i oktobermørke haver.

Chokoladetærter med æblemos og yoghurt creme (24 stk.)

150 gr. mel

1 spsk. kakao

85 gr. smør

50 gr. sukker

1 æggeblomme

Smuldr smør i mel, kakao og sukker og ælt det hele hurtigt sammen med æggeblommen. Lægges i køleskab en times tid – og er så klar til at lave små skaller af. Jeg har arvet alle disse muffinsforme, og selv om de er gamle og let anløbne, så fungerer de så fint.

Kagerne bages 10 minutter ved 180 grader og afkøler.

Æblemos

700 gr. skrællet æble i både

½ dl. vand

En tom vaniljestang

ca. 100 gr. sukker

Det hele kommes i en gryde og æblerne koger under låg til de er kogt godt ud. Smag lige om de er søde nok 🙂 Afkøler og gemmes i køleskab til den skal bruges.

Yoghurt-fløde creme

2 dl. piskefløde

1 dl. græsk yoghurt

2 spsk. flydende honning

Pisk fløden til skum og rør lidt forsigtigt yoghurt og honning i. Kommes i en sprøjtepose og opbevares i køleskab til brug.

Chokoladesnirkler

50-75 gr. mørk chokolade

Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter. Lav et lille kornet af bagepapir. Fyld den smeltede chokolade heri og lav på fri hånd små snirkler på bagepapir. Afkøler og stivner – lige klar til at tage af papiret.

Saml kagerne – kom lidt æblemos i bunden, sprøjt creme ovenpå og sæt til sidst en lille chokoladesnirkel på!

Super enkelt, men egentlig ret fint, og kagerne smager dejligt. Og kan sagtens spises uden ske eller kagegaffel 🙂

God tirsdag.

Jette