Nutella kage/brød

På kirkegården var der i foråret ekstra hjælp. En medhjælp i jobpraktik, tror jeg nok, det hed. Og hun var dygtig til sit arbejde, men hun var også god til at bage.

En dag medbragte hun en ret så velsmagende og fin kage. En gærkage med nutellafyld og snoet og samlet på den fineste måde.

Jeg havde aldrig set den før, men har senere fundet ud af, at andre har prøvet at lave den 🙂 Nu forsøger jeg.

For i weekenden kommer nevøen på besøg, og ham og Peter sidder så oftest med næsen i computeren og hygger sig, men mon ikke et stykke nutella kage kunne friste ?

Hvordan selve kagen opbygges – da er der god hjælp at fine på youtube – søg på nutella stjerne 🙂

Nutella kage/brød

1 æg, fra en dejlig høne

1½ dl. mælk

15 gr. gær

50 gr. smør

½ tsk. salt

2 spsk. sukker

50 gr. grahamsmel

ca. 300 gr. mel

Fyld

Nutella – efter behag

Kom de to slags mel, sukker og salt i en skål og smuldr smørret heri. Gæren udrøres i mælken og tilsættes til melblandingen sammen med ægget. Dejen æltes sammen, måske med lidt mere mel. Stilles til hævning et par timer.

Dejen æltes igennem og deles i 4 dele. Hver del rulles rund og der kommes nutella efter behag på de tre dele og de stables som en lagkage. Jeg brugte en springform som plade – med bagepapir på og uden side i første omgang. Marker midten med et glas, og skær dejen i 16 dele. Hvert “ben” drejes to omgange. Til sidst sættes ringen på formen og dejen hæver, mens ovnen varmer til 200 grader.

Bag brødet/kagen i ca. 15 minutter.

Nybagt og med fin smag af nutella. Nogen vil nok have kommet mere nutella i, end jeg har gjort 🙂 men jeg synes det passer meget godt. Og så er der jo også sneget lidt groft mel ind i opskriften – men det har ikke gjort noget.

Nu håber jeg kagen eller brødet falder i de to unge mænds smag.

Rigtig god weekend.

Jette

Forrige indlæg

Hurra for Den blå Avis

Næste indlæg

Stå fast

3 Kommentarer

 1. Christina / TheBigMeowski

  Den er da lykkedes meget fint 🙂 I stykket, du har skåret ud, ser det ud lidt a la en kanelsnegl eller -snurre. Håber, den faldt i god jord ved mændene. Det må den jo næsten have gjort 🙂

  Du har nok efterhånden opdaget det, Jette, at jeg følger fast med her hos dig. Nyder at læse dine indlæg. Kan rigtig godt lide, at du også skriver om, hvad der foregår i dit liv og dit job som præst. Det er spændende at høre om. Så nu har jeg taget konsekvensen og smidt dig på min læseliste/blogroll inde på bloggen, et kompliment fra mig til dig 🙂 Og måske lidt ekstra trafik.

  Rigtig god søndag 🙂

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Christina. Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre. Og det er jo lidt sjovt i denne blogverden, når man læser nogens blog jævnligt, så føles det lidt, som om man kommer til at kende den person, der sidder bag skærmen. Og det underlige er, at det opleves ikke som negativ nyfigenhed, men mest af alt som oprigtig interesse.
  Og jo – kagen faldt i ret god jord 🙂
  De bedste hilsner til dig.
  Jette

 3. Christina / TheBigMeowski

  Ja, det har du ret i, men folk vælger jo også selv, hvad de ønsker at dele, så på den måde bliver det ikke grænseoverskridende på samme måde, tror jeg. Hvad folk ved om en. Dejligt at høre, at kagen faldt i god jord 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal