Jeg er både blevet begavet med honning og udfordret i brugen af den 🙂 Så nu skulle det prøves. En tærtedej lavet med honning i stedet for almindeligt sukker. Det blev en super lækker og blød dej.
Solbærsyltetøjet er egen avl, det er altså lidt sjovt at bruge sine egne bær.
Solbærtærte
100 gr. mel
60 gr. smør
30 gr. honning, fast
60 gr. solbærsyltetøj
Smuldr smørret i melet og tilsæt honning og saml til en fin dej. Lægges på køl, gerne til næste dag.
Rul dejen ud, det er virkelig en lækker dej at arbejde med 🙂 beklæd en tærteform (15 cm i diameter) fordel syltetøjet i bunden og lav et fletlåg af den overskydende dej.
Bages ved 200 grader ca. 15 minutter.
Jeg må også være ærlig – efter at have spist et stykke tærte – at jeg er ikke sikker på, at jeg kan smage honningen som sådan i dejen – men jeg kan forsikre om, at tærten er sprød og super lækker.
Der er ikke mange finesser som sådan ved tærten her, men jeg er sikker på, at serveret med en kop kaffe i godt selskab, så skal den nok blive spist 🙂
God onsdag.
Jette
Skriv et svar