Dette brød har navn efter sin facon – og lidt fordi der også er lidt solsikkekerner i 🙂

Det var min søn Peter, der syntes at brødet mindede om en solsikke, så derfor hedder det nu sådan. Brødet er ikke som sådan særlig specielt, men ind i mellem kan det være lidt sjovt at lege med faconen på et brød – især hvis det skal serveres som et helt brød. Så kan det samtidig se lidt dekorativt ud.

Solsikkebrød

15 gr. gær

1 dl. surmælksprodukt

2 dl. vand

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

1 æg, fra en meget nysgerrig høne

1 spsk. olie

25 gr. solsikke kerner

15 gr. hørfrø

50 gr. havregryn

50 gr. fuldkornsmel

ca. 350 gr. hvedemel

Udrør gæren i væsken, tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt hvedemel tilbage. Æltes gerne på røremaskine. Sættes til hævning længe 🙂 min dej stod ca. 4 timer på køkkenbordet, inden den blev formet til dette brød.

Del dejen i 1/4 og 3/4. Form den store del til en rund flad “pizza” og skær den op i midten i 8 dele. Hver del foldes bagover. Den lille kugle lægges i midten.

Efterhæver, mens ovnen varmer op. Bages ved 190 grader ca. 35-40 minutter, og køler af på en rist.

Brødet blev serveret til menighedsrådsmødet forleden. – Og hvor jeg helt uventet og overraskende fik både blomster og rødvin, som tak for kage og brød til møderne. Det blev jeg meget glad for, og de ville fortsat gerne være test smagere 🙂

God weekend.

Jette