Ikke fordi, at jeg skal til fødselsdag. Men idéen bag kagen er en fødselsdag. Ingen ringere end dronningens 🙂

Jeg lavede en lille kopi af den kage, Konditorlauget havde kreeret til dronningens fødselsdag.

Jeg fulgte ikke helt opskriften – chokoladecremen lavede jeg lidt enklere, og kagen blev heller ikke helt overtrukket med marcipan. Men den smagte godt alligevel 🙂

Lagkagen blev serveret til menighedsrådsmødet tidligere i denne uge. Og mindede lidt om forår og forårsblomster.

Fødselsdagslagkage

Lagkagebunde – se her

Cornflakes knas

20 gr. mørk chokolade

20 gr. nougat

35 gr. cornflakes

Smelt chokolade og nougat over svag varme og rør cornflakes i. Fordeles på den ene lagkagebund, der er placeret på serveringsfadet. Sæt enten springformens ring rundt om kagebunden eller brug bageplast til at holde fyldet inde med.

Chokoladecreme

1 æg, fra en glad høne

1 spsk. sukker

1 spsk. maizena

2 dl. mælk

75 gr. lys chokolade

1 bl. husblas

Sæt husblas i blød i koldt vand. Kom æg, sukker, mel og mælk i en gryde og bring det langsomt i kog, mens der piskes undervejs. Skal kun koge ganske lidt. Tages af varmen og den grofthakkede chokolade smeltes i cremen, og til sidst knuges vandet af husblassen og den kommes i og smelter. Cremen kommes i en skål og afkøles til stuetemperatur. Og fordeles så over cornflakes bunden og sættes i køleskab et par timer.

Rabarbermousse

150 – 200 gr.rabarber, langtidsbagt

2 bl. husblas

2 dl. piskefløde

Sæt husblas i blød i koldt vand. Pisk fløden til flødeskum og vend rabarberne i. Vrid husblas og smelt den i mikroovnen og køl den ned med 2-3 spsk. rabarbersaft (fra de bagte rabarber) og rør tilsidst saften i flødeskummet. Fordel moussen på kagen, gem en skefuld, og læg den sidste bund ovenpå. Her smøres det sidste mousse på.

Overtræksmarcipan af ca. 150 gr. marcipan seevt. her

Det meste af marcipanen farves lilla og resten farves efter behag til pynt.

Pynt kagen med et marcipanlåg og marcipanblomster. Sprøjt flødeskum på kanten og sæt kagen køligt et par timer før den serveres.

En ret så lækker kage 🙂

God lørdag.

Jette