På søndag er det palmesøndag. Den første af påskeugens mange helligdage.

Og dagen har sit navn efter, hvad der skete for små 2000 år siden. – Nemlig at Jesus red ind i Jerusalem og blev mødt af hyldestråb og forventningsfulde mennesker, som stod med palmegrene i hænderne og jublede og sang. Her kom deres konge.

Og Jesus var konge, bare på en helt anden måde end de forestillede sig. Han var det med sagtmodighed, og var på vej til både lidelse og død. Og påskemorgens triumf – opstandelsen.

Tanker omkring palmesøndag gav inspiration til at bage et brød, hvor frugter fra palmetræer kom med. Så efter at have læst med på eksotiske frugter blev jeg klogere. Og fandt ud af at bananer ikke vokser på en palme, men på en træ-agtig urt. Men både dadler og kokos hører til palmefamilien. Så de kom med i mit palmesøndags brød.

Palmesøndags brød15 gr. gær

2 dl. vand/mælk

1 tsk. salt

2 spsk. sukker

1 æg, fra en forårsglad høne

2 spsk. olie

75 gr. fuldkornsmel

ca. 250 gr. hvedemel

remonce

50 gr. smør

50 gr. farin

50 gr. dadler, fint hakket

25 gr. kokos

Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til en dejlig dej. Holdt lidt at hvedemelet tilbage, det varierer, hvor meget der skal bruges. Stil dejen til hævning 2-3 timer.

Til remoncen hakker du dadlerne meget fint, evt. på en minihakker. Det hele røres sammen til en blød masse.

Rul dejen ud i en rektangel og fordel remoncen derpå. Rul dejpladen sammen til et brød og kom det i en smurt form eller stil det på en plade beklædt med bagepapir.

Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader og brødet bages ca. 20-25 minutter. Afkøler på en rist.

Smager virkelig godt lunt, men går bestemt også godt næste dag 🙂

Trine godkendte brødet – det var lækkert! Peter hørte om ingredienserne og konkluderede – uden at have smagt – at det var et “morbrød” 🙂

Uanset hvad, så er det faktisk et brød, som giver anledning til at tale lidt om, hvad palmesøndag er for en dag. Og så har brødet i en grad opfyldt sin mission.

Ønsker dig en dejlig weekend og god palmesøndag.

Jette