Lørdag – det er ofte ensbetydende med, at der bliver læst lidt avis her i huset. De lidt længere artikler, artikler om smalle emner og artikler om vigtige emner.

Jeg ved ikke, om det her emne kan kaldes vigtigt – men det er i hvert fald interessant.

For nu har jeg inden for den sidste uges tid flere gange læst om købte, lukkede og ubrugte kogebøger. Der udgives i disse år ca. 60 kogebøger om året – det er faktisk ret mange. Og de er flotte og glitrende, rige på lækre billeder og ikke helt så meget tekst.

Og pointen i artiklerne var, at vi gerne køber disse nye bøger – og også gerne ser i dem, glæder os over billederne – og så lukker vi dem. For virkeligheden og hverdagen tager over, og det bliver ved drømmene om måske at kunne lave mad og kager, så flotte som billederne viser.

Og det er da tankevækkende. Og jo, jeg har også købt en lille bagebog inden for det sidste år 🙂 og brugt den. Og jeg har lånt utallige på biblioteket – og ind imellem undret mig over, hvor “tyndt” indholdet var, mens lay outet var flot. Men det viser vist bare, at kogebøger er andet end til blot at lave mad efter.

Men tilbage til de lukkede kogebøger. – Jeg synes, når man står med en ny kogebog i hånden – skal overveje, om det er en bog, man vil komme til at bruge. Eller om det er en bog, man vil hygge sig med at kigge i – og måske blive inspireret af.

Begge tilgange er meget relevante.

Men bare købe for at købe, det er der ikke meget idé – eller budget – i.

Og nu vil jeg give mig i kast med at pynte påske petit four – inspirationen blev fundet på nettet 🙂

God lørdag.

Jette