Personalemøde! lyder det lidt kedeligt i dine ører? Det gør det heldigvis ikke i mine. Takket være et dejligt personale, så er det altid hyggeligt og rart at mødes – og få talt om de ting, der foregår i vores kirker, men bestemt også talt om meget, meget andet.

Vi mødes normalt tidligt på dag, men lige i dag er mødet rykket til eftermiddag – og så må det jo være eftermiddagskaffetid – og dermed også tid til en lille bitte kage 🙂

Inspirationen er fundet her. Jeg har dog skiftet kirsebær ud med blåbær.

Små mazarintærter med hvid chokoladetop (10 stk.)

Mørdej

150 gr. mel

75 gr. smør

50 gr. flormelis

en anelse salt

1 lille æg, fra en bly høne

Alt æltes let sammen og lægges på køl. Gerne til næste dag.

Mazarinmasse

15 gr. usaltede pistaciekerner

50 gr. marcipan

1 æggeblomme

40 gr. sukker

35 gr. blødt smør

½ spsk. mel

Hak pistaciekernerne fint og bland dem med sukker og groftrevet marcipanen. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det sammen.

Chokoladecreme

50 gr. hvid chokolade

1½ dl. piskefløde

Bring fløden i kog. Hak imens chokoladen nogenlunde fint og kom det i en skål. Hæld af et par gange den varme fløde over, og rør til al chokoladen er smeltet. Sættes i køles skab og afkøler, gerne til næste dag.

Fyld og pynt

lidt blåbærsylt

friske blåbær

Rul mørdejen ud og udstik 10 cirkler, ca. 7 cm i diameter. Læg dem i gammeldags linseforme eller muffinsforme. Der er lidt dej i overskud – brug det til evt. til en hindbærsnitte en anden dag 🙂

Kom en skefuld mazarinmasse i hver, lav en lille fordybning i midten og fyld det med ½ tsk. blåbærsylt. Fordel den sidste mazarindej oven på tærterne.

Bages ved 200 grader ca. 15 minutter.

Kagerne tages ud af formene, mens de lune. Køler helt af og pyntes med chokoladecremen, der først er pisket til en tyk creme.

Pynt til sidst med lidt friske blåbær.

For at det ikke kun skal være kager, så blev der også bagt et lille brød. Så mon ikke jeg er ved at være klar til personalemøde 🙂

God tirsdag.

Jette