Nye tider – med sikkerhedsvagter til foredrag …

Overskriften lyder nok lidt voldsommere end virkeligheden var. Men det er sandt nok, at der var to sikkerhedsvagter til stede under hele foredraget, og at det første, jeg mødte på parkeringenspladsen foran forsamlingshuset, var to uniformerede politibetjente. Og det er ikke hverdagskost i Gamborg 🙂 Og godt for det.

Forklaringen var, at menighedsråd og foredragsforening i samarbejde havde arrangeret et foredrag med Naser Khader. Og jeg tror ingen af os egentlig havde tænkt os, at det var anderledes end et hvilket som helst andet foredrag, der bliver holdt i forsamlingshuset. Men virkeligheden for en kulturkristen muslim er anderledes.

Naser Khader lod sig ikke mærke med det overhovedet, det var mest os her helt ude på landet, der syntes, at det var noget specielt.

Det var et spændende foredrag – og et møde med et menneske, som virkelig har foretaget en lang rejse i forhold til oprindelse, opdragelse, tro og integration. Klar i sine udtalelser, kontante forslag til ændringer og en dejlig selvironi, så det hele blev lidt mere dansk 🙂

Khader udfordrede også lidt folkekirkens medlemmer til at træde lidt mere i karakter, og mener, at alle der bor i Danmark er kulturkristne. Alene fordi kristendommen er så grundlæggende et fundament under vort samfund. Love bygger på kristne værdier, vores opfattelse af, at vi alle er lige meget værd, udspringer af Jesu ord om, at i hans rige er vi alle lige. Vores kultur er rundet af kristendommen, derfor slutningen med, at når man bor her, så er man kulturkristen – til forskel fra kirkekristen. Det var noget helt andet i Khaders øjne. Der spiller troen med.

Alt i alt og på mange måder en tankevækkende aften – og hvor jeg tror alle gik hjem med ny viden, og en større indsigt på komplicerede emner.

Jeg ville have skrevet om lækre cookies i dag – det bliver i morgen 🙂 Men her er lige et glimt af dem.

God tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

Godt 50000 visninger :-)

Næste indlæg

Cookies med 4 slags chokolade

4 Kommentarer

 1. Karen

  Spændende at høre ham – han er virkelig en interessant person, jeg godt kan lide.
  vh/Karen

 2. Jette Holm Rosendal

  Enig – jeg synes faktisk, at han vandt ved selvsyn 🙂 Han var virkelig nærværende og interesseret og meget behagelig at være i selskab med.

 3. Elisabeth

  Det var vældig interessant, ja. Jeg havde så forventet politiet, men blev mere forbløffet over vagterne 😀

 4. Jette Holm Rosendal

  Vi må bare sige, at vores horisont blev noget udvidet den aften 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal