Det andet lys …

“Det andet lys blev tændt i Betlehem,

Guds Søn steg ned fra Himlens høje

og delte jorden med os som sit hjem

med al dens fryd og al dens møje.” (Den danske Salmebog 87,2)

I fredags var biskoppen på besøg i Gamborg kirke – til vores levende julekalender (mere om den en anden dag), og hun genfortalte blandt andet noget af juleevangeliet.

Og det begyndte meget godt – med Josef og Maria, der som led i Kejser Augustus’ plan skulle være med i folketællingen og gå til byen, deres slægt kom fra. Og hvor Josef desværre ikke kunne skaffe et flyvende tæppe, så Maria måtte tage til takke med et æsel og sætte sig på ryggen af det.

Og fortalte biskoppen – så drog de af sted mod Jerusalem!!

I første omgang tænkte jeg, at hun bare havde sagt forkert. Men hun fortsatte, og hver gang sagde hun, at Jerusalem var målet. Jeg blev mere og mere bekymret, for det passede jo slet ikke. – Nu har vi i århundreder sunget “Et barn er født i Betlehem”, så hvordan kunne hun dog holde fast i Jerusalem.

Heldigvis – så viste det sig, at der var ikke plads til Josef og Maria i Jerusalem, og de måttte gå uden for byen, til en lille flække, Betlehem, og fandt her en stald på Betlehems mark – og her fik Jesus så sit første hjem.

Og jeg åndede lettet op 🙂

Men hvorfor nu nævne det – jo, jeg tror netop, at når vi får noget fortalt fra en ny vinkel, sagt med andre ord, end dem vi forventer – så hører og husker vi det bedre bagefter.

Jeg ved i hvert fald, at det varer længe, før jeg glemmer hendes genfortælling her.

Jeg ønsker dig en dejlig 2. søndag i advent.

Jette

Forrige indlæg

December glæder

Næste indlæg

Brunkager i helt ny dåse :-)

2 Kommentarer

  1. Karen

    Så satser jeg på tredje vers på søndag 🙂 Det er så dejlig en salme. Kender du den her side? http://www.hyrdebrevetsoendagmorgen.dk/
    Det var vores præst, der gjorde mig opmærksom på den i går – og der er også en lidt anden vinkel på en del af juleevangeliet…. Blandt andet 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Nej den side kender jeg faktisk ikke. Men den vil jeg få tjekket ud 🙂 så tak for hintet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal