Og sagt med det samme – jeg ved forsvindende lidt om det her emne.

Men min yngste datter Mette, har mistanke om, at hun ikke tåler gluten – så derfor interessen for problematikken. Det er stadig helt nyt med de her tanker – men Mette mærker, at hun får det bedre, når hun undlader at spise gluten. Og så er udfordringen at finde ud af, hvor er der gluten. Og i hendes optik, så forekommer det i mange sammenhænge, også i madvarer hun ikke umiddelbart havde tænkt sig.  For eksempel kødboller, panerede fiskefiletter og maltesers.

I weekenden forsøgte vi så at lave mad uden hvedemel. Og jeg synes faktisk, at det gik okay – især hjalp det, da vi fandt glutenfri havregryn.

Men brød er en udfordring. Og både Mette og jeg er rigtig glad for brød i alle former, så det vil være svært for hende at undvære det. Derfor blev Føtex, Netto og Kvickly tjekket for glutenfrie brødprodukter. Og der blev fundet en pakke med 4 små boller – til godt 20 kr.

Og de fandt en brødmix – som nok aldrig ville være kommet ind i mit køkken, hvis det ikke lige var for dette eksperiment.

Jeg forsøgte at bage et lille brød af noget af blandingen.

Opskriften var uhyre enkel – vand og melblanding røres sammen i 5 minutter, hæver og bages. Og resultatet var overraskende godt.

Det er som sagt et ukendt område, jeg her har bevæget mig ind på. Men vil holde øjnene åbne for glutenfri produkter.

Men vil dog også fortsat med glæde bage masser af brød og kager – som jeg altid har gjort.

Jette