På sådan en lang køretur fra Fyn til Nordjylland og tilbage igen – da er der rig mulighed for at tænke tanker og planlægge projekter.

Sådan gik det også denne gang.

Mine konfirmander kommer til intro gudstjeneste på søndag, og undervejs er der en lille kaffe pause – hvor jeg tænker, at der kan serveres en lille bitte kage. Den arbejder jeg videre med.

Så i aftes blev der lavet minimarengs, som nok skal bruges til kagerne. Med mindre at jeg fik dem lavet lige små nok 🙂

Det er ikke så tydeligt, men de er faktisk farvet grønne – for at passer til i kirkeårets farve, som netop nu i trinitatistiden – fra pinse til advent – er grøn.

Minimarengs (rigtig mange)

1 æggehvide

25 gr. sukker

25 gr. flormelis

lidt grøn frugtfarve

Pisk hviderne stive og tilsæt så sukkeret og pisk til marengsen er blank. Fold flormelis og farve i massen. Jeg kom massen i en lille plastikpose, klippede spidsen af og satte mini toppe på en bageplade med bagepapir. Bages ved 80 grader i 5 – 6 timer.

Hvordan kagerne bliver, fortæller jeg om en anden dag. For i morgen kommer blogindlægget til at handle om noget helt andet – et godt fødselsdagstilbud 🙂

Og lige her til sidst – så fik jeg også samlet lidt æbler og nogle kastanjer, mens jeg var i Nordjylland. Vejret var nemlig det skønneste udevejr. – Så her er æbler til æblekage og kastanjer til dekoration. Jeg har nemlig set en fin dekoration på Karens blog. Den inspirerer til at prøve selv 🙂

God torsdag.

Jette