Forleden mødte jeg en god bekendt, da jeg var ude og handle. Og hun spurgte efter mere efterårsbagning 🙂 Så her er lidt mere i den retning.

Det er bare tiden for kage med æbler i. Så selv om der ikke var nogen særlig anledning, så blev der eksperimenteret og bagt æblekage. Og når jeg selv skal sige det, så blev resultatet ret så velsmagende 🙂

Æblekage med brownietop (ca. 5 pers.)

400 gr. æbler, skrællede og i mindre stykker

25 gr. smør

25 gr. grofthakkede nødder

25 gr. rosiner

1 tsk. vaniljesukker

2 spsk. sukker

Brownietop

100 gr. nougat/chokolade ( jeg brugte halv af hver)

60 gr. smør

1 æg, fra en omgængelig høne

50 gr. sukker

35 gr. mel

Kom æbler og smør i en gryde og kog æblerne møre ca. 10 minutter. Sluk for gryden og kom nødder, rosiner og de 2 slags sukker i, rør rundt og smag til. Måske der skal lidt mere sukker i. Kom æblemosen i et rundt fad ca. 20 cm. i diameter.

Til toppen smeltes smør og chokolade forsigtigt i en gryde. Imens piskes æg og sukker til en skøn æggesnaps. Pisk den let kølede smør/chokoladeblanding i, og sigt til sidst melet i og vend forsigtigt rundt. Dejen fordeles oven på æblemosen.

Kagen bages ca. 20 minutter ved 180 grader.

Den smager dejligt lun, men går også fint, når den er kølet af. Flødeskum eller is ville sikkert også smage godt sammen med kagen.

Her i huset bliver det vist en lille lagkage, der bages i dag. Pigerne er kommet hjem på efterårsferie, og Mette spurgte om, der ikke snart skulle bages lagkage. Det er svært at overhøre 🙂

God torsdag.

Jette