I dag har mit ældste barn Trine fødselsdag. Hun bliver 25! – Utroligt, at det er så længe siden, hun kom til verden på fødselsanstalten i Århus lidt over middag den 13. maj 1989.

Og dog, i tilbageblikket, så er der sket meget siden da. Nu kan jeg kun ønske hende alt det bedste.

Men dagens indlæg handler om noget helt andet – nemlig lækre pistaciesnitter. Trine har nemlig ikke ønsket sig nogen kage, det er hun selv mester for at klare. Men så er det godt, der er andre, som også gerne vil have lidt sødt.

I dag var sidste gang mine konfirmander var til præst – og i år havde jeg besluttet, at der ikke skulle spises rundstykker sidste gang, men derimod serveres små petit four. Og så håbe at det ville falde i god jord 🙂

Planen var oprindelig, at der skal laves tre forskellige – men det blev kun til to og så nogle købte Oreo. Tiden rakte ikke til mere.

Ideen til snitterne er hentet her. Det er hyggeligt at surfe rundt og finde andre bageglade danskeres små videoer og gode opskrifter – og så ellers prøve kræfter med nogle af dem 🙂

Pistaciesnitter ( 32 små trekanter)

½ portion mørdej (brugte flormelis i stedet for sukker + ½ tsk. hjemmelavet vaniljesukker)

Mazarinmasse

50 gr. marcipan, groftrevet

50 gr. sukker

50 gr. blødt smør

1 æg fra en glad høne

15 gr. mel

30 gr. pistaciekerner, usaltede og grofthakkede

en anelse grøn frugtfarve

Bland marcipan og sukker, tilsæt smør og rør godt. Pisk ægget i og kom til sidst melet i og pisk til dejen er glat og fin.

Kom nu 20 gr. pistaciekerner og nogle få dråber grøn frugtfarve i massen og vend godt rundt.

Beklæd en lille bradepande (ca. 18 x 18 cm).

Rul den kolde mørdej ud (ca. 2 mm) og kom den i bunden af formen og en anelse op af siderne. Der bliver lidt dej i overskud her – lav evt. hindbærsnitter af den 🙂 og glæd en med dem.

Oven på mørdejen kommes mazarinmassen og glattes ud.

Bages ca. 15 minutter ved 190 grader. Køler af i formen.

Når kagen er helt kold, skæres den ud i stykker på godt 4 x 4 cm, der deles på skrå.

Smelt 100 gr. mørk chokolade over vandbad og dyp spidsen af pistaciesnitten i chokoladen, læg den på bagepapir og drys med lidt hakket pistaciekerne.

De to snitter på på billedet fik dyppet siderne i stedet for spidsen 🙂

Når chokoladen er stivnet kommes snitterne i en lufttætbeholder og sættes i køleskab (kan holde sig en uges tid) eller kommes i fryseren til de skal spises.

Teknikken driller i dag, så billedet med konfirmandernes kager må vente til i morgen. Men jo – kagerne faldt i god jord 🙂 Nu glæder de unge mennesker sig kun til at blive konfirmeret på søndag.

Og jeg glæder mig til en tur til Århus, for at fejre Trines fødselsdag.

God tirsdag.

Jette