Kristi Himmelfarts dag – virkelig en særlig dag i kirkeåret. Jesu ankomst til verden  – fødslen i stalden i Betlehem – det er til at forstå. Selv om omstændighederne dog var usædvanlige.

Men Jesu afsked med verden – himmelfarten – den er alligevel grænseoverskridende. I bogstaveligste forstand. Fra jord til himmel. Vores tro kan bygge bro mellem himmel og jord.

Og det må den gøre her, hvor Jesus så at sige flytter adresse. Nu er han tilbage, hvor han kom fra. For at kunne være til stede over alt. Vi er efterladt i verden – og må forsøge at leve livet så godt vi kan, ud fra det, Jesus lærte verden.

I kirken havde vi en kombineret gudstjeneste og koncert, med masser af skøn musik. Efterfølgende serverede menighedsrådet et glas hvidvin – og jeg bød ind med nogle små cup-cake med kransekage.

Opskriften var fra Odense-marcipan – og god nok, men bagetiderne var for lange. I hvert fald til mine små kager, selv om jeg næsten havde halveret tiden. Men øvelse gør mester – og smagen er der intet i vejen med 🙂

Små cup-cake ( ca. 25 stk)

125 gr. sukker

125 gr. smør

125 gr. marcipan, groftrevet

2 æg, fra friske høns

50 gr. mel

Pisk smør og sukker grundigt og tilsæt den revne marcipan og pisk godt. Tilsæt æggende et af gangen og pisk imellem hvert æg. Sigt melet og vend det i til sidst.

Fordel dejen i smurte minimuffinsforme eller papirsforme – jeg brugte begge slags. Men metalformen er bedst – holder faconen 🙂 Fyld ikke for meget dej i.

Bag de små cup-cake ved 175 grader i ca 10 minutter. Hold øje og tag dem ud inden de bliver for mørke – de skal bage mere lidt senere. Lad dem køle lidt af i formen.

Jeg valgte at lave min egen kransekagemasse – det er ikke særlig kompliceret 🙂

Kransekagemasse

35 gr. æggehvide, fra en glad høne

60 gr. sukker

125 gr. marcipan, groftrevet

Rør æggehvide og sukker sammen, og lad det stå på køkkenbordet i ca. en halv time (eller mere). Tilsæt den revne marcipan og rør rigtig godt.

Kommes i en sprøjtepose og sættes som små toppe på kagerne. (Min tyl faldt ud 🙂 så massen blev sat på lidt på slump – og ikke så kønt)

Sættes i ovnen igen – skru forinden op til 200 grader – og bag kagerne i ca. 8-10 minutter til kransekagen er bagt.

Køler af og tages ud af formen.

Inden servering drysses de med flormelis – det skjuler meget 🙂

 

Ønsker dig en dejlig Kristi Himmelfarts dag.

 

Jette