“Godmorgen, lille land!

Et land med sol, et land med dis,

med kyst af sten og sand,

som havets bølger slikker,

med bakker skabt af is,

koldt eller venligt skiftevis.” ( Niels Brun 1998)

Det er første vers i en dejlig ny sang om Danmarks forskelligartede natur og et land med et væld af broer. Og sangen har tillige fået en dejlig melodi. Jeg vågnede med den klingende i hovedet – så var det fint at stå op – og være mindet om, at vi bor et godt sted på kloden.

Lidt mere nede på jorden igen – så var der til gårsdagens menighedsrådsmøde brug for et lidt groft brød, som kunne gå til både noget pålæg og noget ost.

Mit valg faldt på et nøddebrød med blandede nødder og rugmel.

10 gr. gær

1 dl. surmælksprodukt

2½ dl. mælk/vand

1 spsk sirup

1 tsk. salt

25 gr. blandede grofthakkede nødder ( f. eks. mandler, hasselnødder, cashewnødder)

150 gr. rugmel

ca 250 gr. hvedemel

Udrør gær i den kolde væske, tilsæt det resterende, hvedemelet æltes dog i lidt ad gangen. Æltes godt i gennem og sættes til hævning – længe, på et køligt sted. Jeg lavede dejen om morgenen og bagte det sidst på eftermiddagen.

Inden det bages, æltes det igennem igen og lægges i en smurt brødform, og efterhæver mens ovnen varmer op. Bages ved 190 gr. i 30 minutter – tages ud af formen og bager videre ca. 10 minutter mere. Det giver lidt sprødere skorpe.

 

Et godt brød, med en god krumme og fin smag af nødder. Det faldt i god jord 🙂

 

God onsdag.

 

Jette