Jeg har lånt Claus Meyers bog – Meyers kager – på biblioteket. En lækker bog at bladre i og få gode ideer fra. Længe før det blev december – og dermed rigtig småkage-bage-måned – faldt jeg for hans opskrift på florentinere. I bogen var et fint billede af lækre kager – fyldt med nødder og frugt, og så var den halve kage dyppet i chokolade. Den slags kan kun vække ens interesse 🙂

Om selve småkagen skriver Claus Meyer:

“Florentinere er i småkage-forstand ret overdådige arts-eksemplarer, fyldt som de er med nødder og kandiseret frugt, der nærmest limes sammen af honningkaramel.”

Og hans opskrift var på 70 stk – og hvem har lige brug for så mange? Jeg har i hvert fald ikke. Så jeg forsøgte mig med en mikroportion, beregnet ud fra, hvor meget mørdej jeg lige havde liggende i køleskabet.

Og resultatet blev okay, kagerne smager dejligt. Men de kan alligevel godt tåle, at jeg øver mig en gang mere, før jeg lægger beskrivelsen ud her.

Så når vi kommer efter jul, og januar synes uendelig lang – så vil det helt sikkert være godt med en ny omgang florentinere.

God mandag.

Jette