Jeg synes brunsviger smager dejligt 🙂 Men lige arbejdet med at lave en traditionel gærdej med æltning, det afholder mig somme tider lige fra at komme i gang. Så nu har jeg forsøgt mig med en brunsviger, der kun skal røres sammen og så bages – og det gik faktisk ret godt 🙂

Jeg tog udgangspunkt i min gamle opskrift her. Og har så skiftet smørret i dejen ud med olie, mens resten af ingredienslisten er næsten den samme.

Brunsviger (6 pers.)

2 dl. kold mælk

1 æg

10 gr. gær

½ tsk. salt

2 spsk. sukker

½ dl. olie

50 gr. grahamsmel

275 gr. hvedemel

Fyld

2 spsk. sirup

75 gr. rørsukker (eller mørk farin)

60 gr. smør

Rør gæren ud i mælken og tilsæt så de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Sæt dejen til hævning 2-3 timer i stuetemperatur.

Imens kommes fyldet i en gryde og gives et opkog og køler lidt af.

En lille bradepande beklædes med bagepapir, og når dejen er pænt hævet lirkes den over i formen. Fordel den med en ske ud i formen. Kom så fyldet på, lidt af gangen og tryk det eventuelt lidt ned i dejen. Bages ved 200 grader ca. 15 minutter. Afkøler i formen – mens hele huset dufter af nybagt kage 🙂

Og et sådant stykke kage smager bare godt – aller bedst, når det er helt nybagt. Men kan også varmes og så går det helt godt igen.

På kanten af kirkeårets sidste store højtid – glædelig pinse.

Jette