Forleden fandt jeg i genbrugsbutikken et gammelt ugeblad og et tilsvarende gammelt tillæg om grove brød. Det så spændende ud 🙂
Og i en af opskrifterne skulle bruges dadler – og dem havde jeg lidt rigeligt af på lager. Ret tørre dadler, men i et brød så bliver de mere medgørlige 🙂 Brødet skulle egentlig være bagt i en støbejernsgryde – men sådan en er jeg ikke indehaver af. Så det blev bagt i en helt almindelig brødform og så med et låg af staniol. Og resultatet blev nu ganske godt alligevel 🙂
Dadelbrød
0,75 dl. kold kaffe
1½ dl. koldt vand
5 gr. gær
1 tsk. salt
1½ tsk. mørk sirup
60 gr. groft hvedemel
75 gr. hakkede dadler
200 gr. hvedemel
Det hele røres sammen og hæver natten over i køleskab. Tages ud igen et par timer før det skal bages. Hæld dejen i en form, beklædt med bagepapir og lav et låg af staniol. Varm ovnen op til 250 grader og bag brødet 20 minutter – tag staniolen af og sænk varmen til 210 grader og bag yderligere 20 minutter. Køler af på en rist – og så har du et saftigt og lækkert sødt brød. Og med en lidt sprød skorpe.
Og igen en opskrift, hvor du slet ikke skal have fingrene i dejen 🙂 Det gør det altså til en fornøjelse at bage brød.
På en smuk sensommerdag.
Jette
Skriv et svar