Januar er vist en måned, hvor der ryddes op mange steder 🙂 I skuffer og skabe, i overfyldte kasser med masser af hobby ting eller bunker af papirer, der sorteres. Eller måske en intention om at få spist nogle af fryserens mange rester eller kigget på køkkenskuffens halvtomme poser med diverse indhold.

Sådan har jeg det lidt – jeg har en intention om at komme lidt til bunds i de mange poser af forskelligt indhold – men det tager tid 🙂

I går blev det en pose quinoa, der blev tømt. Dejligt. Og med inspiration af Meyers opslag om burger med quinoabøf – så blev der lavet en lille vegansk portion i mit køkken. Og resultatet var ganske fint – og når det så fik følgeskab af ovnbagte gulerødder med hvidløg og feta, syltede rødløg og kartofler og hjemmelavet bearnaisesauce – ja så blev vi rigeligt mætte. Og havde fået mad med masser af farve selv på en januardag 🙂

Vegansk quinoabøf (4 stk)

100 gr. quinoa

100 gr. champignon

1 mindre persillerod

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 spsk. tomatpure

1 spsk. rismel

salt, peber, lidt citronsaft

olie

Skyl quinoa – jeg brugte den hvide udgave – og kog dem i rigeligt vand ca. 15 minutter, hæld overskydende vand fra og lad quinoaen køle af.

Skær persillerod og løg i mindre tern og svits dem i en anelse olie, læg låg på gryden og lad dem stå og småsnurre ca. 20 minutter, til de er godt møre. Blendes til grov mos og kommes over i skålen til den afkølede quinoa.

Hak champignon og hvidløg mellemfint og svits begge dele i en gryde med lidt olie. Væden skal fordampe og det må gerne få lidt farve. Krydr med salt og peber og vend blandingen sammen med quinoaen.

Tilsæt rismel og tomatpure og rør farsen godt sammen og smag til. Form farsen til 4 flade bøffer og læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem et kvarters tid ved 150 grader (så de får lidt skorpe). Køler lidt af inden de steges på en varm pande i olie til de får den fineste sprøde stegeskorpe. Det tager ikke lang tid 🙂

Mens bøfferne var i ovnen havde jeg stegt et løg i skiver. Det blev inden servering lagt oven på de stegte bøffer. Det fungerede godt 🙂

Vi blev meget mætte, og nu er der én pose mindre med en lille rest i køkkenskuffen 🙂

God onsdag.

Jette