I går, hvor det stormede og regnede og var mørkt og gråt, og politiet opfordrede alle til at blive inden døre – ja, så var det oplagt at få hygget sig i køkkenet 🙂
Det var helt legalt, der var ikke så meget andet, der kunne gøres, før vinden igen havde lagt sig.
Så det blev pebernødder og nogle lækre marcipan-norugat snitter, der var på tapetet.
Jeg har ikke som sådan en favorit pebernøddeopskrift. Jeg husker min mors pebernødder som mørke og dejligt krydrede. Og husker min bedstemors som helt hvide, søde og hårde – og absolut ikke nogen jeg i dag har lyst til at bage.
Opskriften i år er fra Arla – og jeg halverede portionen, og tilpassede den mine ideer. Og fordi mine høns kun lægger hele æg – og ikke halve, som mængden lød på i opskriften – så blev dejen meget blød, og ikke speciel børnevenlig.
Men smagen er der intet i vejen med.
Pebernødder (60 – 70 stk)
90 gr. sukker
1 æg – fra en frygtløs høne
25 gr. grahamsmel
100 gr. mel
1 knsp. hjortetaksalt
1/3 tsk. kanel
1/3 tsk. peber – jeg drejede tre gange på min peberkværn
1/3 tsk. ingefær
1/3 tsk. nellike
50 gr. smør
Sukker og æg piskes godt. Bland mel og krydderier og smuldr smøret heri. Vend melblandingen i æggesnapsen og rør sammen – det er en meget blød dej. Sættes i køleskab mindst en time.
Tages ud, og æltes let, deles i mindre portioner og rulles i stænger. Skæres i små stykker og trilles til pebernødder.
Sættes på bagepapir og bager øverst i ovnen ved 200 grader ca. 8 – 10 min.
Afkøles, før de prøvesmages, og til sidst kommes de i en dåse eller et glas – for snart at blive spist 🙂
Stå nu godt fast på endnu en blæsende dag.
Jette
Skriv et svar