Cornflakestoppe – dem har jeg kendt siden jeg var barn. Og det er en meget delikat måde at spise cornflakes på 🙂

Når vi lavede konfekt til jul i min barndom, så var cornflakestoppene oftest lavet af det smeltede chokolade, der var i overskud – og derfor lidt tilfældigt hvor stor eller lille portionen blev.

Men her har jeg faktisk prøvet at måle lidt på, hvor meget jeg brugte af hver ingrediens. Og jeg ved, at jeg får disse toppe for mig selv, for de er – ud over cornflakes – også blevet fyldt med tørrede tranebær og lidt gløgg-fyld. Og mine børn er ikke fan af rosiner mm, der er skjult til stede i hverken konfekt eller kager. Men rosiner og mandler, der har ligget i cognac, og som var tiltænkt gløgg – men blevet i overskud, det ville da være en skam at smide det på komposten, så hellere i toppene her 🙂

Cornflakestoppe ( 12 stk.)

75 gr. mørk chokolade ( ca 50 % kakao – hvis det bliver mørkere, synes jeg det bliver for stærkt)

30 gr. let kuste cornflakes

lidt tørrede tranebær

lidt rosiner og mandler – der gerne må have ligget lidt i blød i noget spiritus

Smelt chokoladen – jeg har på det sidste forsøgt mig med vandbad – og det fungerer ret godt. Og jeg er fri for, at mikroovnen siger underligt.

Rør cornflakes i chokoladen – og dernæst bær og mandler – så mange, som man synes.

Jeg fordelte massen i små petit four forme. Jeg havde desværre ingen papirsforme, for det ville nok have været godt, og ikke mindst set fint ud.

Stilles køligt til chokoladen er stivnet.

 

De færdige toppe – lige klar til at spise 🙂

 

Udenfor blæser det, regner let og er stadig mørkt – det mærkes på alle måder, at det er årets korteste dag. 

Men god lørdag alligevel.

Jette